Skip to main content

Voor je het weet is het weer bijna Kerst en heb je nog niet nagedacht over je kerstgroet.  Hoe bedank je iedereen voor de fijne samenwerking? Met een simpel kerstkaartje? Dat is toch niet meer van deze tijd. Tegenwoordig bedank je iedereen met een videoboodschap! 

Wil je weten waar je op moet letten tijdens het opnemen van een kerstvideo? Wij leggen het je hieronder graag uit!

Voor wie maak je een kerstvideo?

Voordat je begint met de voorbereidingen voor een kerstvideo is het belangrijk om te bepalen voor welke doelgroep de video bedoeld is. Zo kun je jouw video bijvoorbeeld richten aan je werknemers, klanten, prospect of aan leveranciers. Iedere doelgroep vraagt een andere benadering en dus een andere video. Denk er maar eens over na: is de boodschap die je aan jouw medewerkers wilt vertellen hetzelfde als de boodschap voor klanten? 

De boodschap van een kerstvideo

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden kun je met een kerstvideo veel meer dan de kijker fijne feestdagen wensen. Een dergelijke video is bijvoorbeeld een perfect middel om een boodschap over te brengen aan je doelgroep. We vertellen je graag wat meer over de drie meest voorkomende typen kerstvideo’s. 

Een bedankvideo 

Een eindejaarsvideo is het perfecte middel om je medewerkers, klanten of leveranciers te bedanken voor hun inzet of samenwerking in het afgelopen jaar. Maak de boodschap zo persoonlijk mogelijk voor de doelgroep waar je de video aan richt en spreek pas op het einde je kerstwens uit. Zo zorg je niet alleen voor een glimlach op het gezicht van de kijker, maar verstevig je ook jullie onderlinge band. 

Een kerstcommercial

Met een kerstcommercial vertel je een verhaal waarin jouw producten de hoofdrol spelen. Denk bijvoorbeeld aan een commercial van een supermarkt, waarin mensen worden samengebracht met heerlijke producten. De boodschap in een kerstcommercial gaat vaak over het samenzijn van mensen, want kerst is een feest van samenzijn. Geef de kijker een warm gevoel met jouw kerstcommercial. 

Een kerstgroet

De laatste video die we bespreken is de algemene kerstgroet. Het is een korte en krachtige video waarin een bedrijf de kijker fijne feestdagen wenst. Deze video kan op diverse kanalen worden gebruikt doordat het geen specifieke doelgroep heeft. Je kunt met één video iedereen aanspreken! 

Tips voor een kerstvideo

Om het maximale uit je kerstvideo te halen hebben wij een aantal handige tips. Hiermee word jouw kerstvideo een gegarandeerd succes. 

  • Gebruik emoties! Emoties in een video spreken de kijker aan. 
  • Betrek je werknemers bij de video. Laat beelden zien van hoe ze aan het werk zijn of laat ze wat zeggen in de video. Dit laat de persoonlijkheid van het bedrijf zien. Niet alleen aan werknemers, maar ook aan leveranciers. 
  • Bedenk hoe je de kerstvideo wilt vormgeven en wat het doel is! Die vormgeving doe je met een script. Vind je het lastig om een script te bedenken? Sunny Side Up helpt je graag met een pakkend kerst script. 

Een kerstvideo laten maken

De kwaliteit van een kerstvideo beïnvloedt de boodschap die je overbrengt. Met een kwalitatief goede video breng je de sfeer beter over. Beschik je niet over de juiste middelen om er kwalitatief gezien het beste van te maken? Bij Sunny Side Up ben je aan het goede adres! Dankzij onze ervaring in video marketing maken wij samen een succes van jouw kerstvideo. Bekijk hieronder een van onze cases in de kerstsfeer. 

Neem vrijblijvend contact met ons! Laten we samen kijken hoe we de kerstvideo voor jouw bedrijf het beste kunnen vormgeven!