Skip to main content

Commercials en promotiefilms

Als je een product, dienst of evenement verkoopt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk personen aansporen tot actie. Of het nu gaat om verkopen, aanvragen of bezoekers: je bent altijd op zoek naar middelen die ervoor zorgen dat mensen je weten te vinden en het liefst ook klant, bezoeker of deelnemer worden. Met een commercial of promotiefilm zit je altijd goed.

Ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. Wij hebben alles onder één dak om jouw commercial of promotiefilm tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw commercials en promotiefilms.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken
https://www.youtube.com/watch?v=je1swngmGrc

Voorbeelden van…

Commercials en promotievideo’s

Commercial of promotiefilm: Welke past het beste bij jouw campagne?

Een video is een aanvulling voor iedere marketingcampagne, mits je de juiste video voor de juiste gelegenheid inzet. Commercials en promotiefilms lijken bijvoorbeeld in de basis misschien erg op elkaar, maar in de praktijk lenen ze zich beide voor verschillende doeleinden. Wij leggen je de verschillen tussen een commercial en een promotiefilm uit.

Commercial

Een commercial is een reclameboodschap waarmee je de kijker wil aansporen tot actie. Vaak gaat het bij commercials om het promoten van jouw producten of services, maar ze zijn ook zeer geschikt om jouw merk duidelijk in de markt zetten. Met een commercial kun je een breed publiek bereiken. Denk aan de reclameblokken op TV of radio. Tegenwoordig worden commercials ook online breed ingezet. Denk hierbij aan de commercials die je moet afspelen voor je een video op YouTube kunt bekijken. Daarnaast kunnen commercials ook goed ingezet worden op social media.

Promotievideo

Komt er een leuk event aan? Ga je een nieuw product op de markt brengen? Dan wil je natuurlijk wel dat men hiervan weet. Een promotiefilm laten maken is dé perfecte manier om deze aankondigingen te doen. Een promotiefilm is opvallender en flitsender dan een foto. Met een promotiefilmpje trek je de aandacht en zorg je dat je in de gedachten van mensen blijft hangen.

Plan van aanpak commercial laten maken

Bij Sunny Side Up weten we als geen ander hoe we jouw video van A tot Z moeten produceren. Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan? Klik dan snel verder.

Onze aanpak

Wij brengen jouw verhaal op een unieke manier in beeld.

Een commercial laten maken?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Sunny Side Up Logo

Veelgestelde vragen over commercials:

Wat is een commercial of een promotiefilm?

Een commercial is een reclameboodschap waarmee je een groot publiek kunt bereiken. Ze zijn ontzettend effectief om jouw merkbekendheid te vergroten. Maar ook uitermate geschikt om een specifiek product/service te promoten. Een goede commercial is onderscheidend, prikkelend en opvallend.

 

Een promotievideo is een aankondiging van een gebeurtenis binnen een bedrijf. Bijvoorbeeld een verandering, iets nieuws of gewoon iets heel ruigs. Het is belangrijk dat dit genoeg aandacht krijgt. Een promotiefilmpje laten maken is de perfecte manier om de aandacht te trekken en in de gedachten van mensen te blijven hangen.

Welke soorten commercials en promotiefilms zijn er?

Commercials zijn niet nieuw. Zo was de eerste TV commercial in Nederland te zien in 1967. Maar, met de komst van het internet zijn er meer mogelijkheden en platformen waarop jouw commercial getoond kan worden. We hebben hieronder de verschillende mogelijkheden voor je opgesomd.

 • Bioscoopcommercial laten maken
 • Podcast commercial laten maken
 • Televisiecommercial laten maken
 • Online video commercial laten maken

 

Een promotiefilm laten maken kan om veel verschillende redenen. Om een idee te geven staan hieronder een aantal voorbeelden:

 • Een merk op de markt brengen;
 • Een nieuw(e) product/service op de markt brengen;
 • Er komt een leuk, zelf georganiseerd evenement aan;
 • Er wordt een nieuwe locatie van een bedrijf geopend;
 • Er wordt een duurzaam proces ingevoerd.

Wij begrijpen het natuurlijk als dit je niet veel zegt en/of je wellicht niet zo goed weet welke commercial of promotiefilm bij jou past. Geen zorgen, onze professionals staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze die bij jou bedrijfsuitingen aansluit. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Waarom een commercial of promotiefilm laten maken?

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Met een commercial kun je een breed publiek bereiken. Door op de emoties van jouw doelgroep in te spelen motiveer je de kijker om actie te ondernemen. Je kunt de unieke kenmerken van jouw merk duidelijk uitlichten in een commercial.

Een promotievideo is daarnaast een goede manier om mensen te enthousiasmeren en hen in korte tijd de belangrijkste informatie te geven. Het is voor iedereen te begrijpen en het wordt beter onthouden.

Wat kost het laten maken van een commercial of promotievideo?

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit maar het is een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een commercial gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de commercial.

Benieuwd naar een kostenplaatje? Neem vrijblijvend contact op en plan een kennismaking in. Ontvang een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten en een concept met het plan van aanpak. Zo is het altijd duidelijk hoe de promotievideo of commercial eruit komt te zien.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een commercial of promotievideo?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een commercial kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de commercial
 • Complexiteit van de commercial
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde commercial duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de commercial natuurlijk kunnen opleveren.

Wat zijn de voordelen van een promotiefilm of commercial laten maken?

 • Je bereikt een breed publiek. Veel mensen zullen jouw commercial zien.
 • Een commercial is een perfecte manier om merkbekendheid te creëren.
 • Met een commercial kun je inspelen op de emoties van jouw doelgroep. Emoties zorgen voor een hoge motivatie. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep in actie komt en jouw product/service aankoopt.
 • Een commercial kan op veel verschillende platformen gebruikt worden. Je hoeft niet voor ieder platform een andere commercial te maken.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste commercial of promotiefilm

Wij zijn niet zomaar een videomarketing bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles.  Alles omtrent content en (online) videomarketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up