Skip to main content

Testimonial video laten maken

Wie kan jouw product of dienstverlening beter aanbevelen dan bestaande klanten in de vorm van een testimonial? Een testimonial video laten maken is heel effectief, want op deze manier maak je van tevreden klanten echte ambassadeurs van jouw merk worden. Hiermee verspreid je de succesverhalen van je eigen klanten op inspirerende wijze concreet en duidelijk. Testimonial films zijn vooral gefocust op positieve ervaringen en/of uitspraken. Daardoor werken zij enorm goed bij het aanprijzen van jouw product of dienst. Een goede testimonial video zorgt voor meer leads en een hoger conversiepercentage.

Een testimonial, ook wel een review, aanbeveling, getuigschrift of endorsement genoemd,  is nog steeds de beste reclame die een bedrijf zich kan wensen. Wij hebben alles onder één dak om jouw testimonial video tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist om jouw bedrijf in de kijker te kunnen zetten.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken
https://www.youtube.com/watch?v=qhpTbZWLSt8

Voorbeelden van…

Testimonials

Plan van aanpak testimonial video laten maken

Bij Sunny Side Up weten we als geen ander hoe we jouw video van A tot Z moeten produceren. Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan? Klik dan snel verder.

Onze aanpak

Wij brengen jouw verhaal op een unieke manier in beeld.

Testimonial video laten maken?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Sunny Side Up Logo

Veelgestelde vragen over testimonial video’s:

Wat is een testimonial video?

Een testimonial video is een korte film waarin het verhaal van de klant centraal staat. In zo’n video worden de succesverhalen van klanten op inspirerende wijze concreet. Testimonial films zijn vooral gefocust op positieve ervaringen en/of uitspraken. Hiermee krijgt een specifiek product of dienst een assisterende rol. Daardoor werken testimonials enorm goed bij het aanprijzen van een product of dienst. Het is heel belangrijk om in de video gelijk to-the-point te komen, want een testimonial film duurt meestal tussen 1 en 2 minuten lang.

Plan van aanpak testimonial video laten maken?

Om een duidelijk beeld te vormen bij de stappen die doorlopen worden om een testimonial video te maken, zijn de volgende stappen opgesteld:

 • Stap 1: Concept en planning
 • Stap 2: Script 
 • Stap 3: Draaiboek
 • Stap 4: Filmopnames
 • Stap 5: Postproductie
 • Stap 6: Evaluatie en publicatie

Voordelen van een testimonial film?

Een testimonial is perfect om enerzijds een uniek verhaal te vertellen en anderzijds om ervoor te zorgen dat een product, dienst of merk meer vertrouwen wint bij haar doelgroep. Het laten maken van een testimonial brengt dan ook de volgende voordelen met zich mee: 

 • Bevestiging voor aankoopbeslissing: ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. En wie kunnen beter bevestiging geven over de aankoopbeslissing dan enthousiaste klanten? Absoluut niemand! Testimonials werken goed want het is heel geloofwaardig en overtuigend. 
 • Beter dan een tekstuele testimonial: een testimonial video maakt de review veel betrouwbaarder. Door de lichaamstaal van de tevreden klant te kunnen zien en zijn stem te horen, zal de kijker zich beter kunnen identificeren met personages in testimonial video’s. Bovendien, weet je nooit wie een getypte review op een website  heeft geschreven; het kan net zo goed de redacteur van de website zelf zijn. Een goede testimonial film haalt die twijfels weg. 
 • Beeld vs tekst: ken je de uitdrukking: een beeld zegt meer dan 1000 woorden? Door de combinatie van beeld en gesproken tekst komt de boodschap overtuigender over. Met een testimonial video vergroot je het vertrouwen in jouw bedrijf, product of dienst. Daarnaast wordt zo’n aantrekkelijke content veel beter onthouden en als prettiger ervaren. 
 • Hoge kijkcijfers: videocontent houdt de aandacht van een website bezoeker langer vast. Daardoor zal een langere bezoektijd aan je website gegarandeerd de online vindbaarheid vergroten bij de bekende zoekmachines.

Wat kost een testimonial video laten maken?

Dit is een hele logische vraag, maar het is een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na een kennismakingsgesprek is hier een duidelijk antwoord op te geven omdat de verschillende wensen en behoeften dan in kaart gebracht zijn. 

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een testimonial gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de testimonial film.

Benieuwd naar een kostenplaatje? Neem vrijblijvend contact met ons op en plan een kennismaking in. Na de kennismaking is het kostenplaatje vaak al bekend en ligt er tevens een concept op tafel.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een testimonial video?

Regelmatig wordt de vraag gesteld hoe snel een testimonial video opgeleverd kan worden. Dit hangt af van een aantal verschillende zaken:

 • Moet er één of meerdere personen geïnterviewd worden?
 • Kan alles op dezelfde locatie gefilmd worden of zijn er meerdere locaties voor nodig?
 • Lengte van de testimonial video.
 • Complexiteit van de testimonial video.
 • Snelheid van communicatie.

Bij een gemiddelde testimonial video duurt het hele proces meestal twee weken, in enkele uitzondering kan het drie weken duren, maar dit wordt dan op tijd met de klant gecommuniceerd. Hoe sneller de echter feedback ontvangen wordt, hoe sneller de video van testimonial natuurlijk op te leveren is.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste testimonial film

Wij zijn niet zomaar een testimonial video bedrijf. Nee, wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up