Skip to main content

Onze aanpak

Misschien herken je het wel: je wilt iets met videomarketing doen en besluit om zelf een filmpje op te nemen voor je onderneming of event. Al snel kom je erachter dat “even een filmpje maken” wat lastiger is dan het in eerste instantie leek. Een goede video vereist immers een goede, strakke planning, en als je het helemaal goed aan wilt pakken is een goede (semi) professionele camera ook geen overbodige luxe.

Een goede videoproductie vraagt om een goede voorbereiding. Bij Sunny Side Up hebben we een ruime ervaring als het aankomt op het produceren van video’s, waardoor we als geen ander weten hoe we jouw project binnen enkele stappen kunnen oppakken. We leggen je onze basisstappen hieronder uit.

Pre-Productie

Tijdens de eerste drie stappen van ons proces bereiden we de productie en filmdag(en) voor.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden doen uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat van jouw nieuwe video. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Onderzoek

Een goede videovblijft hangen, daar wordt over gepraat en het maakt mensen enthousiast of inspireert ze. Om dit te bereiken is het dus belangrijk om te weten welke doelgroep je wil aanspreken. Wij zullen dan onderzoeken hoe deze groep gemotiveerd kan worden. In de video zal ingespeeld worden op de emoties van deze doelgroep. Een goede video is onderscheidend, prikkelend en opvallend. Wat onderscheidend is in jouw branche is ook afhankelijk van wat je concurrenten doen. Doe jij het net een beetje anders, dan val je op.

Stap 3: Het script en het draaiboek

Aan de hand van het concept gaan we nadenken over de precieze boodschap die je wil overbrengen. Het is belangrijk om daarbij de volgende drie dingen in je achterhoofd te houden: 

 • voor wie is deze video bedoeld (doelgroep)?
 • waar ga ik deze video gebruiken ?
 • welke actie wil ik dat de kijker na het kijken van de video uitvoert?

We brengen de verschillende scènes in beeld en beschrijven wat er gebeurt. Zo wordt jouw verhaal heel concreet en zorgen we ervoor dat iedereen op één lijn zit qua verwachting. Dit resulteert in het draaiboek.

In het draaiboek staat wie welke taken heeft. Wanneer deze taken gedaan worden en waar dit gebeurt. Zo is er een duidelijke planning en is de kans op misverstanden of uitloop minimaal. Wanneer iedereen akkoord is gaan wij door naar stap 3.

(Post)-Productie

Na de voorbereiding begint het filmen, gevolgd door de post-productie.

Stap 4: De filmdag(en)

Tijd voor actie! Het filmen van de video. Ga je zelf voor de camera staan? Probeer dan te ontspannen. Het is belangrijk dat je zelfverzekerd en rustig overkomt. Oefenen kan helpen, maar laat ook een beetje ruimte voor improvisatie. Als iemand anders voor de camera gaat staan is het van belang dat deze persoon goed weet wat jij wil uitdragen met deze video. Super enthousiast en energiek, of juist wat serieuzer en kalmer? Het is misschien vanzelfsprekend, maar kleding speelt ook een belangrijke rol in wat je video zal uitstralen. Denk ook hier dus goed over na.

Stap 5: Het monteren en de post-productie

Dit is het technische gedeelte van het laten maken van een video. Opeenvolgend wordt er tijdens dit proces

 • een selectie gemaakt uit de beschikbare beelden;
 • een ordening gemaakt van de geselecteerde beelden;
 • geluid toegevoegd, vervangen of bewerkt;
 • een aantal speciale effecten en bewerkingen toegevoegd zoals het versnellen/vertragen van de videofilm of het herhalen van specifieke beelden;
 • een color-grading uitgevoerd, waarbij we de kleuren van de beelden professioneel graden zodat de video precies aansluit bij de huisstijl jouw bedrijf.
 • indien gewenst ondertiteling toegevoegd.

Aan het einde van dit proces is het eindproduct beschikbaar en kunnen we na goedkeuring overgaan tot het opleveren of online plaatsen van de video.

Opleveren

Iedereen tevreden? Dan gaan we de video opleveren.

Stap 6: Het opleveren van de video

Nu het eindproduct goedgekeurd is, zorgen wij ervoor dat je de video ontvangt in alle formaten en bestandstypen die je nodig hebt om de video succesvol in te kunnen zetten. Indien gewenst kunnen we de video in deze laatste stap ook online plaatsen.

Naast jouw website kan de bedrijfsvideo op verschillende social media kanalen geplaatst worden zoals Facebook, Instagram en Youtube. Wil je dit graag doen, maar weet je niet op welke manier je dit het beste kunt aanpakken? We helpen je ook graag met het opzetten van een videomarketing strategie.

Laten we samen de mogelijkheden bespreken

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste video

Wij zijn niet zomaar een video bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up! Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard bedrijfsfilm. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden van een bedrijfsfilm te bespreken.

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up