Skip to main content

Wervingsvideo laten maken

Ben je op zoek naar toptalent en wil je ervoor zorgen dat ze voor jouw organisatie kiezen? Laat dan een unieke, spontane maar ook overtuigende wervingsvideo of recruitment video maken. Tegenwoordig is de banenmarkt erg competitief en zijn er grote tekorten in sommige branches zoals de zorg, het onderwijs of de ict-sector. Waar je vroeger genoeg sollicitanten kreeg met een advertentie in de krant, het plaatsen van de vacature op een vacaturebank of met een social media post heb je nu vaak meer middelen nodig. Het inzetten van een wervingsvideo is steeds noodzakelijker.

Ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. Wij hebben alles onder één dak om jouw wervingsvideo of recruitment video tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw wervingsfilm.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken
https://www.youtube.com/watch?v=YG91nf2Qkg4

Voorbeelden van…

Ons werk

Plan van aanpak wervingsvideo laten maken

Bij Sunny Side Up weten we als geen ander hoe we jouw video van A tot Z moeten produceren. Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan? Klik dan snel verder.

Onze aanpak

Wij brengen jouw verhaal op een unieke manier in beeld.

Wervingsvideo laten maken?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Sunny Side Up Logo

Veelgestelde vragen over recruitment video’s:

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo, recruitment video of vacature video is een film die aan een potentiële medewerker een kijkje in de keuken geeft. Hoe ziet een werkdag uit? Hoe is de sfeer? Wie worden de nieuwe collega’s? Et cetera. Het geeft een totaalbeeld van een bedrijf in slechts tientallen seconden en vertelt meer dan 1.000 woorden. Wanneer de video op de juiste manier wordt verspreid levert het gegarandeerd meer sollicitanten op.

Welke soorten wervingsvideo’s zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten video’s om personeel te werven met ieder zijn eigen stijl en mogelijkheden. Om je een beter beeld te geven hebben wij ze hieronder voor je opgesomd.

 • Functie video: hiermee wordt gefocust op één specifieke vacature die het bedrijf ingevuld wilt hebben. Hierbij is het belangrijk om niet alleen de sfeer van het bedrijf of afdeling te communiceren, maar ook de functie-eisen.
 • Groepsvideo: tijdens deze video komen medewerkers aan het woord die de kijker meenemen in verschillende soorten functies. Er kan verteld worden over het werk, de leuke dingen die ze meemaken, de sfeer op kantoor en de bedrijfsuitjes. Dit werkt enthousiasmerend voor potentiële medewerkers om daadwerkelijk te solliciteren.
 • Werknemer testimonial video: dit is een video vanuit een andere invalshoek. Andere werknemers van het bedrijf komen aan bod en vertellen wat ze fijn vinden aan de samenwerking met het bedrijf. Deze vorm is ook zeer effectief en verrassend ten opzichte van het verkooppraatje van de werkgever. Deze verteld natuurlijk altijd hoe fantastisch de sfeer en de werkzaamheden zijn.
 • Missie/visie video: dit is een algemene employer branding video. De identiteit en het waarom van het bedrijf worden gecommuniceerd. Een duidelijke blik wat het bedrijf voor de klant wil betekenen? Wat zijn de principes van het bedrijf? et cetera. Het is een overkoepelende video die ideaal op een vacature overzicht pagina past.
 • Informatie – wist je dat? – video: soms is het voor potentiële sollicitanten nog niet helemaal duidelijk wat het bedrijf doet of welke mijlpalen het bedrijf al behaald heeft. Deze video geeft een beter beeld van het bedrijf en laat leuke weetjes aan bod komen.
 • Bedrijfsgeschiedenis video: deze video komt deels overeen met de wist je dat video. Alleen laat deze video echt zien dat het bedrijf een autoriteit is in een bepaalde branche, een voortrekkersrol. Het toont aan dat het bedrijf een gevestigde naam is en werknemers in goede handen zijn.

Wij begrijpen het natuurlijk als je wellicht niet zo goed weet welke recruitment video bij jou past. Geen zorgen, onze professionals staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze die bij jou bedrijfsuitingen aansluit. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Waarom een wervingsvideo?

Het laten maken van een wervingsvideo, recruitment video of vacature video is een perfect middel om de doelgroep te prikkelen. In veel branches heerst schaarste aan goede arbeidskrachten en talenten. Een goede wervingsvideo helpt meer potentiële sollicitanten te bereiken en meer sollicitaties daadwerkelijk te krijgen.

Wat kost een wervingsvideo laten maken?

Het is een ontzettend moeilijke vraag om direct te beantwoorden. De kosten van een aftermovie zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in de video gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de wervingsvideo.

Wil je een kostenplaatje weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we kennismaken. Daarna sturen wij jou een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten. Ook presenteren we een concept zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een wervingsvideo?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een wervingsvideo kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de animatie
 • Complexiteit van de animatie
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde aftermovie duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller er geschakeld kan worden, des te sneller een aftermovie opgeleverd kan worden.

Wat zijn de voordelen van een wervingsvideo?

Het is vaak niet makkelijk om het juiste personeel te vinden. Een wervingsvideo kan een welkome aanvulling zijn op het bestaande recruitment proces. Zo heeft een wervingsvideo veel voordelen:

 • Beeld vs tekst: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Precies, daarom is een wervingsvideo een goede keuze. Het geeft een beter beeld en kan een bepaald verlangen oproepen die de potentiële sollicitant mist bij zijn of haar huidige baan.
 • Bereik van de vacature: social media platformen zoals LinkedIn, Facebook en Instagram geven prioriteit aan video content. Het krijgt automatisch meer bereik dan statische tekst en daardoor krijgt het bedrijf gratis extra bereik. Ook is de video eenvoudig op YouTube te verspreiden.
 • Betaalbaar: een wervingsvideo is er voor ieder budget. Of je nu een groot of klein bedrijf bent, met bijna elk budget kunnen wij er iets moois van maken.
 • Onderzoek: uit onderzoek van workology.com blijkt dat er ruim 34% meer sollicitaties op een vacature komen wanneer een goede video wordt ingezet.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste wervingsvideo

Wij zijn niet zomaar een video bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard wervingsvideo. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden van een wervingsvideo te bespreken.

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up