Wervingsvideo laten maken

Overtuig potentiële werknemers op een originele manier

Ben je op zoek naar toptalent en wil je ervoor zorgen dat ze voor jouw organisatie kiezen? Laat dan een unieke, spontane maar ook overtuigende wervingsvideo maken. Tegenwoordig is de banenmarkt erg competitief en zijn er grote tekorten in sommige branches zoals de zorg, het onderwijs of de ict-sector. Waar je vroeger genoeg sollicitanten kreeg met een advertentie in de krant, het plaatsen van de vacature op een vacaturebank of met een social media post heb je nu vaak meer middelen nodig. Het inzetten van een wervingsvideo is steeds noodzakelijker.

Ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. Wij hebben alles onder één dak om jouw wervingsvideo of recruitment video tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw wervingsfilm.

Welke soorten wervingsvideo’s zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten video’s om personeel te werven met ieder zijn eigen stijl en mogelijkheden. Om je een beter beeld te geven hebben wij ze hieronder voor je opgesomd.

 • Functie video: hiermee focus je op één specifieke vacature die je ingevuld wilt hebben. Hierbij is het belangrijk om niet alleen de sfeer van het bedrijf of afdeling te communiceren, maar ook de functie-eisen.
 • Groepsvideo: tijdens deze video laat je medewerkers aan het woord die de kijker meenemen in verschillende soorten functies. Er kan verteld worden over het werk, de leuke dingen die ze meemaken, de sfeer op kantoor en de bedrijfsuitjes. Dit werkt enthousiasmerend voor potentiële medewerkers om daadwerkelijk te solliciteren.
 • Werknemer testimonial video: dit is een video vanuit een andere invalshoek. Andere werknemers van het bedrijf komen aan bod en vertellen wat ze fijn vinden aan de samenwerking met het bedrijf. Deze vorm is ook zeer effectief en verrassend ten opzichte van het verkooppraatje van de werkgever. Deze verteld natuurlijk altijd hoe fantastisch de sfeer en de werkzaamheden zijn.
 • Missie/visie video: dit is een algemene employer branding video. De identiteit en het waarom van het bedrijf worden gecommuniceerd. Wat wil je betekenen met het bedrijf? Wat zijn de principes van het bedrijf? et cetera. Het is een overkoepelende video die ideaal op een vacature overzicht pagina past.
 • Informatie – wist je dat? – video: soms is het voor potentiële sollicitanten nog niet helemaal duidelijk wat je doet of welke mijlpalen het bedrijf al behaald heeft. Deze video geeft een beter beeld van het bedrijf en laat leuke weetjes aan bod komen.
 • Bedrijfsgeschiedenis video: deze video komt deels overeen met de wist je dat video. Alleen laat deze video echt zien dat je een autoriteit bent in een bepaalde branche, een voortrekkersrol. Het toont aan dat je een gevestigde naam bent en werknemers in goede handen zijn.

Wij begrijpen het natuurlijk als je wellicht niet zo goed weet welke recruitment video bij jou past. Geen zorgen, onze professionals staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze die bij jou bedrijfsuitingen aansluit. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Plan van aanpak wervingsvideo laten maken

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van begin tot eind bij Sunny Side Up eruit ziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden doen uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Voice-over en script

Wanneer het concept helder is schrijven wij een script en voice-over tekst gebaseerd op de huisstijl en het imago van je bedrijf. Hierdoor sluit het naadloos aan bij je andere bedrijfsuitingen. De eerste contouren beginnen te ontstaan. Zodra iedereen happy is gaan wij door naar de volgende stap.

Stap 3: De filmdag

Het is zover, we starten met de filmdag. Onze crew komt ruim op tijd aan en bereid alle scènes voor. Een filmdag kan variëren van een halve dag tot een volle dag beelden schieten. Dankzij een goede voorbereiding zullen er geen onverwachte verrassingen zijn. Samen schieten wij de perfecte recruitment video.

Stap 4: Postproductie

Alle beelden zijn geschoten en we beginnen met het sorteren van alle beelden. Daarna komt de montage en worden effecten toegevoegd. Ook pakken we de color-grading en audio design professioneel aan. Ben jij klaar voor een schitterend eindresultaat?

Wat is de doorlooptijd van een wervingsvideo?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een wervingsvideo kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de animatie
 • Complexiteit van de animatie
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde wervingsvideo duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de film natuurlijk kunnen opleveren.

Voordelen van een wervingsvideo laten maken

Zoals algemeen bekend is, is het vaak niet makkelijk om het juiste personeel te vinden. Een wervingsvideo kan een welkome aanvulling zijn op het bestaande recruitment proces. Zo heeft een wervingsvideo veel voordelen:

 • Beeld vs tekst: ken je de uitdrukking: een beeld zegt meer dan 1000 woorden? Precies, daarom is een wervingsvideo een goede keuze. Het geeft een beter beeld en kan een bepaald verlangen oproepen die de potentiële sollicitant mist bij zijn of haar huidige baan.
 • Bereik van de vacature: social media platformen zoals LinkedIn, Facebook en Instagram geven prioriteit aan video content. Het krijgt automatisch meer bereik dan statische tekst en daardoor krijg je gratis extra bereik. Ook is de video eenvoudig op YouTube te verspreiden.
 • Betaalbaar: een wervingsvideo is er voor ieder budget. Of je nu een groot of klein bedrijf bent, met bijna elk budget kunnen wij er iets moois van maken.
 • Onderzoek: uit onderzoek van workology.com blijkt dat er ruim 34% meer sollicitaties op een vacature komen wanneer een goede video wordt ingezet.

Om mensen te bereiken – vooral degenen die je voor je bedrijf wilt aantrekken – moet video een integraal onderdeel zijn van je wervingsstrategie. ~ LinkedIn

Wat kost het laten maken van een wervingsvideo?

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit maar het is een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een recruitment video gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de video.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste wervingsvideo

Wij zijn niet zomaar een video bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste recruitment video hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Hebben we je aandacht?

Ben je overtuigd en wil je een recruitmentvideo laten maken? Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Veelgestelde vragen

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo, recruitment video of vacature video is een film die jouw als potentiële medewerker een kijkje in de keuken geeft. Hoe ziet een werkdag uit? Hoe is de sfeer? Wie worden je collega’s? et cetera. Het geeft een totaalbeeld van een bedrijf in slechts tientallen seconden en vertelt meer dan 1.000 woorden. Wanneer de video op de juiste manier wordt verspreid levert het gegarandeerd meer sollicitanten op.

Welke soorten wervingsvideo’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten wervingsvideo’s. Denk aan:
 • Functie video
 • Groepsvideo
 • Werknemer testimonial video
 • Missie/visie video
 • Informatie – wist je dat? – video
 • Bedrijfsgeschiedenis video
Wil je weten welke video bij jouw organisatie past? Neem vrijblijvend contact op.

Waarom een wervingsvideo?

Tegenwoordig kun je niet meer zonder een goede wervingsvideo of recruitment video. In veel branches heerst schaarste aan goede arbeidskrachten en talenten. Met een goede wervingsvideo bereik je meer potentiële sollicitanten en krijg je daadwerkelijk meer sollicitaties. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Breng de juiste sfeer over en overtuig.

Wat kost een wervingsvideo laten maken?

De kosten van het maken van een wervingsvideo lopen sterk uiteen. Dit hangt af van de complexiteit en lengte van de video. Wil je een kostenplaatje weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we kennismaken. Daarna sturen wij jou een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten. Ook presenteren we een concept zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een wervingsvideo?

Dit hangt af van een aantal zaken:
 • Lengte van de video
 • Complexiteit van de video
 • Snelheid van communicatie
Bij een gemiddelde recruitment video duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller er wordt geschakeld, des te sneller de video kan worden opgeleverd.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.