Drone video laten maken

Een pakkende video vanuit een andere hoek

Met een drone video kun je waanzinnig mooie beelden schieten die jou duidelijk onderscheiden. Je pakt met een drone film direct de aandacht van je doelgroep en je geeft  de kijker een sfeerimpressie van jouw bedrijf. Ze zien jouw bedrijf vanuit een andere hoek, letterlijk en figuurlijk.

Het filmen met drones biedt mogelijkheden die met een camera of met een helikopter niet mogelijk zijn. Echter, de laatste jaren is de wetgeving omtrent drones sterk aangescherpt. Daarnaast is het nog niet zo makkelijk om een goede drone video te schieten. Wij bij Sunny Side Up hebben de certificering, de expertise en de handigheid om met een drone de mooiste video voor jouw bedrijf te maken. Wij hebben alles onder één dak; van concept tot planning en van het eindresultaat tot de verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw drone video!

Welke soorten drone video’s zijn er?

Er bestaan verschillende soorten drone video’s met ieder zijn eigen stijl en mogelijkheden. Om je een beter beeld te geven hebben wij hieronder een kleine uitleg gegeven. Het grote verschil tussen de twee drones is het beeld dat wordt opgenomen.

 • Cinematic drone film.
  Deze drone blijft gedurende de vlucht in dezelfde positie. Stabiel en strak op de horizon gericht. Deze drone is ideaal om rustige beelden te maken.
 • POV (Point Of View) drone film // FPV (First Person View) drone film
  Deze drones zijn gemaakt om races en obstakelparcours te vliegen. Je kunt je voorstellen dat de drone dus zeer klein, extreem snel en wendbaar zijn. Als de skills van de piloot het toelaten kunnen deze drones door ontzettend kleine gaatjes en obstakels vliegen. Deze drones worden pas sinds twee jaar gebruikt voor video opnames.

Wij begrijpen het natuurlijk als dit je niet veel zegt of dat je wellicht nog niet zo goed weet hoe jouw drone video er precies uit moet zien. Geen zorgen, onze professionals staan klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze die bij jouw bedrijfsuitingen aansluit. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Voorbeeld van een drone video

Je wilt natuurlijk wel even zien of wij ook echt de goede kennis in huis hebben. Dat snappen we zeker. Hieronder kun je een drone video bekijken. Lijkt het je wat?

Plan van aanpak drone video laten maken

Om je een goed beeld te geven over hoe het proces van begin tot eind uitziet bij Sunny Side Up hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept en planning van de drone video

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Tijdens dit gesprek bespreken we welke soorten drone films wij aanbieden. Ook bespreken we welke soort beter bij jouw video past. Daarbij rekening houdend met video-technische en veiligheidstechnische factoren. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie en wanneer welke werkzaamheden gedaan worden. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Script van de drone video

Wanneer het concept helder is gaan we nadenken over het script van de drone film. Welke beelden willen we schieten en hoe zullen deze terugkomen in de drone video. We brengen verschillende scènes in beeld en beschrijven zo precies wat er gebeurt. Wanneer iedereen akkoord is gaan wij door naar de volgende stap.

Stap 3: Filmen van de drone video

De voorbereiding is gedaan en nu zijn we klaar om de beelden te schieten! Wij zorgen voor de hoogste kwaliteit beelden, maar tegelijk willen we ook een veilige situatie creëren. Daarom nemen we de volgende richtlijnen in acht. Een drone kan niet vliegen in de buurt van vliegvelden, veel hoge bomen/gebouwen, binnensteden of snelwegen. Wanneer we vliegen moet het droog zijn en liefst wanneer het zonnetje schijnt.

Stap 4: Postproductie van de drone video

Dit is het technische gedeelte van het laten maken van een drone video. Opeenvolgend wordt er tijdens dit proces:

 • een selectie gemaakt uit de beschikbare beelden;
 • een ordening gemaakt van de geselecteerde beelden;
 • copyright free muziek toegevoegd;
 • een aantal speciale effecten en bewerkingen toegevoegd zoals het versnellen/vertragen van de drone film of het herhalen van specifieke beelden;
 • een color-grading uitgevoerd, waarbij we de kleuren van de beelden professioneel graden zodat de video precies aansluit bij de huisstijl jouw bedrijf.

Aan het einde van dit proces is het eindproduct beschikbaar en kunnen we na goedkeuring overgaan tot het online plaatsen van de drone video.

Doorlooptijd van een drone video?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een drone video kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de drone video
 • Complexiteit van de drone video
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde drone video duurt het hele proces gemiddeld een paar weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de drone video natuurlijk kunnen opleveren.

Voordelen van een drone video laten maken

Het maken van een drone video heeft vele voordelen. We delen hier de belangrijkste met je.

 • Een drone video valt op en trekt aandacht.
 • Drone video’s zijn goedkoper dan films vanuit een helikopter of vliegtuig
 • Een drone video bevat spectaculaire beelden waarmee je jouw bedrijf kunt onderscheiden van anderen.

A drone opens up a world that we've never seen before, like from an angel perspective. ~ Nick Woodman

Wat kost het laten maken van een drone video?

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit, maar het is een ontzettend moeilijke vraag om direct te beantwoorden. Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven, omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen. 

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een drone video gaan zitten. Deze zijn afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de drone video.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste drone video

Wij zijn niet zomaar een drone video bedrijf. Nee, wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard filmpje. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en ze met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste drone video hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Hebben we je aandacht?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Veelgestelde vragen

Wat is een drone video?

Een drone video is een video van jouw bedrijf waarvoor de beelden met een drone zijn geschoten. Met een drone kun je beelden schieten die met een camera of helikopter niet mogelijk zijn. Je krijgt waanzinnige beelden die jou echt onderscheidend maken. De kijker krijgt een sfeerimpressie van jouw bedrijf.

Welke soorten drone video's zijn er?

Er zijn verschillende soorten drone video’s. 

 • POV (Point Of View) drone film // FPV (First Person View) drone film
 • Cinematic drone film

Wil je weten welke drone video het beste bij jouw organisatie past? Neem vrijblijvend contact op.

Waarom een drone video laten maken?

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Met een drone video geef je de kijker een sfeerimpressie. Op een unieke manier maken zij kennis met jouw bedrijf. Daarnaast trekt een drone video direct de aandacht van de kijker.

Wat kost een drone video laten maken?

De kosten van het maken van een drone video lopen sterk uiteen. Dit hangt af van de complexiteit en lengte van de drone opname. Wil je het kostenplaatje weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we kennismaken. Daarna sturen wij jou een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten. Ook presenteren we een concept zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een drone video?

Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de drone video
 • Complexiteit van de drone video
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde drone video duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller er wordt geschakeld, des te sneller de animatie kan worden opgeleverd.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.