Skip to main content

Commercial laten maken

Een commercial is een reclameboodschap waarmee je de kijker wil aansporen tot actie. Vaak gaat het bij commercials om het promoten van jouw producten of services, maar ze zijn ook zeer geschikt om jouw merk duidelijk in de markt zetten. Met een commercial kun je een breed publiek bereiken. Denk aan de reclameblokken op TV of radio. Tegenwoordig worden commercials ook online breed ingezet.

Nu denk je misschien, “Ja ja dat zal wel.. Mijn commercial op nationale TV?! Laat me niet lachen!” En inderdaad, een commercial op de grote TV zenders tijdens primetime is misschien niet haalbaar. Maar een lokale zender kan net zo effectief of zelfs effectiever zijn. Ook zijn commercials tegenwoordig breder inzetbaar op het internet. Denk hierbij aan de commercials die je moet afspelen voor je een video op YouTube kunt bekijken. Daarnaast kunnen commercials ook goed ingezet worden op social media.

Ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. Wij hebben alles onder één dak om jouw commercial tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw commercials.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken

Plan van aanpak commercial laten maken

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van begin tot eind bij Sunny Side Up eruit ziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Kennismaking en planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden doen uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Onderzoek

Een goede commercial blijft hangen, daar wordt over gepraat en het maakt mensen enthousiast of inspireert ze. Om dit te bereiken is het dus belangrijk om te weten welke doelgroep je wil aanspreken. Wij zullen dan onderzoeken hoe deze groep gemotiveerd kan worden. In de commercial zal ingespeeld worden op de emoties van deze doelgroep. Een goede commercial is onderscheidend, prikkelend en opvallend. Wat onderscheidend is in jouw branche is ook afhankelijk van wat je concurrenten doen. Doe jij het net een beetje anders, dan val je op.

Hoe gaat jouw video er uitzien?

Stap 3: Concept en script

Nu we weten wie jij bent en wie jouw klanten zijn kunnen wij aan de slag met het maken van een concept. Zoals eerder benoemd willen we inspelen op de emoties van jouw doelgroep en willen we een unieke commercial maken die blijft hangen. In de commercial gaan we een verhaal vertellen. Is jouw doelgroep boos, dan gebruiken we dat. Is je doelgroep verdrietig, dan vertellen we dat verhaal. Twijfelt jouw doelgroep, weten ze nog niet wat ze willen of wat ze nodig hebben dan vertellen we ze wat dat iets is. Altijd op een manier zodat het duidelijk wordt dat jouw product/service het leven van je klanten zal verrijken. Wanneer het concept helder is zal het script voor de commercial geschreven worden.

Stap 4: Draaiboek

Wanneer het concept helder is maken wij een draaiboek. Hier staat in wie welke taken heeft. Wanneer deze taken gedaan worden en waar dit gebeurt. Zo is er een duidelijke planning en is de kans op misverstanden of uitloop minimaal.

Laten we samen de mogelijkheden bespreken

Stap 5: Filmdag

Alles is geregeld en alles is gepland, nu is het tijd voor actie! We gaan nu de commercial filmen. Jij hoeft alleen maar rustig te kijken hoe jouw commercial op beeld verschijnt. Meestal hebben we 1 dag nodig voor het schieten van alle beelden.

Stap 6: Animeren & audio engineering

Tijdens stap 5 hebben we de ruwe beelden voor de commercial geschoten. Voor de commercial daadwerkelijk uitgezonden kan worden zullen we deze ruwe beelden nog moeten bewerken. De beelden worden in de juiste volgorde gezet. We zorgen ervoor dat alle scènes precies de goede lengte hebben en dat ze mooi in elkaar overvloeien. Het geluid van de commercial wordt ook geoptimaliseerd. Zo zijn er misschien voice-overs nodig. Als kers op de taart monteren wij een unieke muziektrack waar wij uiteraard de copyrights voor hebben.

Ook zo'n spetterende commercial voor jouw onderneming?

Een voorbeeld van een commercial

Je wilt natuurlijk wel zien of wij ook echt goede kennis in huis hebben. Dat snappen we zeker. Hieronder kun je een voorbeeld van een commercial bekijken. Lijkt het je wat?

Een commercial laten maken?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Direct bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 en 17.00u

Veelgestelde vragen over commercials:

Wat is een commercial?

Een commercial is een reclameboodschap waarmee je een groot publiek kunt bereiken. Ze zijn ontzettend effectief om jouw merkbekendheid te vergroten. Maar ook uitermate geschikt om een specifiek product/service te promoten. Een goede commercial is onderscheidend, prikkelend en opvallend.

Welke soorten commercials zijn er?

Commercials zijn niet nieuw. Zo was de eerste TV commercial in Nederland te zien in 1967. Maar, met de komst van het internet zijn er meer mogelijkheden en platformen waarop jouw commercial getoond kan worden. We hebben hieronder de verschillende mogelijkheden voor je opgesomd.

 • Bioscoopcommercial laten maken
 • Podcast commercial laten maken
 • Televisiecommercial laten maken
 • Online video commercial laten maken

Wij begrijpen het natuurlijk als dit je niet veel zegt en/of je wellicht niet zo goed weet welke commercial bij jou past. Geen zorgen, onze professionals staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze die bij jou bedrijfsuitingen aansluit. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Waarom een commercial laten maken?

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Met een commercial kun je een breed publiek bereiken. Door op de emoties van jouw doelgroep in te spelen motiveer je de kijker om actie te ondernemen. Je kunt de unieke kenmerken van jouw merk duidelijk uitlichten in een commercial.

Wat kost een commercial laten maken?

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit maar het is een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een commercial gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de commercial.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een commercial?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een commercial kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de commercial
 • Complexiteit van de commercial
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde commercial duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de commercial natuurlijk kunnen opleveren.

Wat zijn de voordelen van een commercial laten maken?

 • Je bereikt een breed publiek. Veel mensen zullen jouw commercial zien.
 • Een commercial is een perfecte manier om merkbekendheid te creëren.
 • Met een commercial kun je inspelen op de emoties van jouw doelgroep. Emoties zorgen voor een hoge motivatie. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep in actie komt en jouw product/service aankoopt.
 • Een commercial kan op veel verschillende platformen gebruikt worden. Je hoeft niet voor ieder platform een andere commercial te maken.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste commercial

Wij zijn niet zomaar een commercial bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste commercial hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Ontdek alle diensten van Sunny Side Up