Skip to main content

Video Concepting

Stel, je wilt een video laten maken die je als marketingmiddel in kunt zetten, maar je weet nog niet exact wat je allemaal in de video wilt laten zien of hoe je jouw idee het beste in beeld kunt brengen. Dan ga je natuurlijk op zoek naar een videomaker die jou kan helpen met het creëren van een feilloos concept. Sunny Side Up helpt je graag met jouw video concepting.

Een goed onderbouwd video concept is dé sleutel tot een succesvolle video. Niet alleen zorg je er met een concept voor dat alle neuzen dezelfde richting op staan, je zorgt er ook voor dat het voor iedereen duidelijk is wat de inhoud van de video gaat zijn en op welke wijze deze in beeld gebracht gaat worden. Benieuwd hoe we dit bij Sunny Side Up doen? Je leest het hier.

Wat is video concepting?

 

Videoconcepting is het proces van het ontwikkelen van een concept voor een video. Tijdens dit proces bedenk je ideeën, schrijf je een script, bepaal je de visuele stijl, locaties, acteurs,etc én plan je de productie. Het doel van videoconcepting is om een duidelijk en effectief idee te bedenken voor een video die jouw boodschap op een overtuigende manier overbrengt aan jouw doelgroep. Video concepting is misschien wel dé belangrijkste stap in het productieproces van een video. Pak je dit goed aan, dan wordt je video zeker een succes.

Hoe stel je een sterk video concept samen?

Tijdens het proces van video concepting kun je verschillende technieken toepassen om tot een sterk concept te komen. Bij Sunny Side Up bestaat het video concepting traject bijvoorbeeld vaak uit:

  • Mindmapping: Maak een visueel diagram van je ideeën en concepten om de verschillende aspecten van je video te organiseren en te verduidelijken.
  • Brainstorming: Begin met het genereren van ideeën voor de video. Schrijf alles op wat in je opkomt en probeer verschillende invalshoeken te bedenken.
  • Storytelling: Bedenk een verhaal dat past bij de boodschap die je wilt overbrengen. Gebruik personages, plotwendingen en andere elementen van een goed verhaal om je kijkers te boeien en betrokken te houden.
  • Het maken van een moodboard: Verzamel visuele referenties die passen bij de sfeer, kleuren en stijl die je wilt gebruiken in je video. Dit kan je helpen om een duidelijk beeld te krijgen van hoe je video eruit moet zien en aanvoelen.
  • Een doelgroepanalyse: Wanneer je een video maakt om een bepaalde doelgroep te bereiken, is het natuurlijk essentieel dat je ook weet wat de doelgroep wilt zien en horen. Op basis van enkele unieke kenmerken van jouw doelgroep kun je jouw video vaak al een pakkende invulling geven.

Wat doe je vervolgens met een video concept?

Wanneer het concept af is en alle partijen er tevreden over zijn gaat de videomaker aan de slag met het daadwerkelijk produceren van de video. Dit traject bestaat onder andere uit het schrijven van een script, het maken van een storyboard, het filmen zelf en de post productie. Bij Sunny Side Up hebben we dit traject samengevat in een paar stappen. Ben je benieuwd naar deze stappen en wil je meer lezen over onze werkwijze? Lees dan hier verder.

Ontdek de kracht van video
https://www.youtube.com/watch?v=NO6N2a740ic

Voorbeelden van…

Onze producties

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste video

Wij zijn niet zomaar een video bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up! Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard bedrijfsfilm. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

  • Wij zijn proactief en denken mee
  • Gratis advies en kennismakingsgesprek
  • Een vaste prijs zonder verrassingen
  • Alles onder één dak
  • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden van een bedrijfsfilm te bespreken.

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up