Skip to main content

Video Strategie

Veel ondernemers zien het belang van video in en laten video’s al deel uitmaken van hun marketingstrategie. Er zijn echter ook ondernemers voor wie de videowereld nog onbekend terrein is, terwijl de inzet van video’s hen wel degelijk veel kan opleveren. Om dergelijke ondernemers ervan te overtuigen dat video inderdaad van toegevoegde waarde kan zijn stel je als video marketeer een video marketing strategie op. Bij Sunny Side Up werken we deze strategie graag van A tot Z voor je uit.

Het gebruik van een video strategie gaat echter verder dan enkel het overtuigen van nieuwkomers op de videomarkt; ook voor een ervaren video marketeer geldt een video marketing strategie als het centrale uitgangspunt van een video campagne. Lees snel verder om erachter te komen hoe je een succesvolle video strategie opzet.

Wat is een video marketing strategie?

Een video marketing strategie is een marketingplan dat wordt opgesteld om video’s te gebruiken als marketingmiddel voor een onderneming. Video’s kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een ​​bedrijf of merk te promoten, klanten te bereiken en zelfs om verkopen te stimuleren. Een video marketing strategie omvat vaak het plannen, maken, publiceren en promoten van video’s op verschillende platforms, zoals sociale media, websites, YouTube, etc.

Een video marketing strategie kan bijvoorbeeld bestaan uit het samenwerken met influencers of partners, het inzetten van betaalde advertenties om de video’s aan het juiste publiek te tonen, en het monitoren van statistieken om te bepalen of de strategie effectief is of nog verbeterd moet worden.

Hoe zet je een video marketing strategie op?

Als je een succesvolle video marketing strategie samen wilt stellen werk je meestal aan de hand van een aantal stappen. Werk je iedere stap zorgvuldig en goed doordacht uit? Dan kan het haast niet anders dan dat jouw campagnes een succes worden. Bij Sunny Side Up werken we onder andere aan de hand van de volgende stappen:

 • Stel doelen vast: Bepaal wat je met jouw video’s wilt bereiken en leg deze doelen vast. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads, het verhogen van de verkoop of het verbeteren van de klanttevredenheid.
 • Identificeer je doelgroep: Begrijp wie je doelgroep is, wat hun interesses zijn en op welke kanalen ze zich bevinden. Dit helpt bij het maken van video’s die relevant zijn voor hen en de hun meest gebruikte platforms.
 • Kies het type video: Bepaal welk type video het beste past bij je doelen en doelgroep. Dit kan variëren van productdemo’s en tutorials tot verhalen over klanten en bedrijfscultuur.
 • Leg vast op welke kanalen je de video’s wilt delen: op basis van de tweede stap heb je al een goed beeld van de kanalen die relevant zijn voor jouw doelgroep. Selecteer hieruit de kanalen die zowel passen bij de doelgroep als de betreffende onderneming en leg deze vast. Veel platforms hanteren diverse criteria voor video’s, dus het vastleggen van de kanaalkeuze maakt het bewerken van de video’s een stuk eenvoudiger.
 • Maak een contentkalender: Maak een schema voor het maken en publiceren van video’s, inclusief de onderwerpen en data van de publicatie.
 • Bepaal hoe vaak je de resultaten gaat meten: vaak hebben campagnes wat bijsturing nodig om het optimale resultaat te behalen. Leg van te voren vast hoe vaak je de resultaten analyseert en neem deze momenten mee in je campagne planning.

Is de strategie compleet en heb je een globaal idee over hoe de video eruit moet komen te zien? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met video concepting. Meer over dit onderwerp lees je hier. Ook hier willen we je bij Sunny Side Up graag mee helpen!

Ontdek de kracht van video
https://www.youtube.com/watch?v=NO6N2a740ic

Voorbeelden van…

Onze producties

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste video

Wij zijn niet zomaar een video bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up! Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard bedrijfsfilm. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden van een bedrijfsfilm te bespreken.

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up