Skip to main content

Aftermovie

Wil je graag de sfeer en beleving van jouw afgelopen evenement, festival, beurs of congres op een leuke manier vastleggen? Laat dan een aftermovie maken. Door de hoogtepunten uit te lichten krijgen deelnemers de kans om de beelden terug te zien en de bijzondere momenten te herbeleven. Daarnaast kan een goede aftermovie als een promotiefilm dienen voor de volgende gelegenheid.

Een gepaste aftermovie laten maken van de meeste invloedrijke gebeurtenissen in jouw bedrijf is een belangrijk onderdeel van de marketing. Zo kun je je doelgroep eenvoudig bereiken. Wij hebben alles onder één dak om jouw aftermovie tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw aftermovie.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken
https://www.youtube.com/watch?v=bcN4pRYgHgc

Voorbeelden van…

Aftermovies

Plan van aanpak aftermovie laten maken

Bij Sunny Side Up weten we als geen ander hoe we jouw video van A tot Z moeten produceren. Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan? Klik dan snel verder.

Onze aanpak

Wij brengen jouw verhaal op een unieke manier in beeld.

Aftermovie laten maken?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Sunny Side Up Logo

Veelgestelde vragen over Aftermovies:

Wat is een aftermovie?

Een aftermovie is een korte, dynamische, sfeervolle samenvattende film van de hoogtepunten van een evenement, feest of presentatie. Deze populaire vorm van video marketing vraagt om inzicht, timing en expertise. Het geeft bezoekers de kans om de dag / het moment te herbeleven.

Waarom een aftermovie?

Het laten maken van een aftermovie is een perfect middel om de doelgroep te prikkelen. Op een korte tijd is de beleving, inhoud en sfeer heel makkelijk overgebracht aan de kijker. Door een leuke terugblik en positieve impressies aan alle bestaande en potentiële bezoekers te geven, wordt de sfeer opnieuw opgeroepen. Daarnaast is het een perfect marketingmiddel en werkt het goed als een promo voor een volgende editie van een evenement.

Voor welke evenementen kan ik een aftermovie laten maken?

Voor ieder soort evenement kan een aftermovie gemaakt worden met ieder zijn eigen stijl en mogelijkheden. Om een beter beeld te geven waarvoor een aftermovie gemaakt kan worden zijn hieronder een aantal mogelijkheden opgesomd:

 • Een festival
 • Een evenement
 • Een congres
 • Een beurs
 • Een seminar
 • Een bedrijfspresentatie
 • Een bedrijfsfeest
 • Een workshop

Hoe maak je een aftermovie?

Een aftermovie draait om de sfeer en beleving vastleggen van een evenement. Hiervoor worden highlights in beeld gebracht zoals een volle zaal, bekende personen die spreken of optreden, personen die lachen en het naar hun zin hebben en meer. Het mag er in de film vanaf spatten. Zo wordt achteraf het gevoel versterkt bij bezoekers en wordt er een verlangen gewekt bij anderen om de volgende keer ook te komen.

Wat kost een aftermovie laten maken?

Het is een ontzettend moeilijke vraag om direct te beantwoorden. De kosten van een aftermovie zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in de video gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de aftermovie.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een aftermovie?

De gemiddelde doorlooptijd hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de aftermovie
 • Complexiteit van de aftermovie
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde aftermovie duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller er geschakeld kan worden, des te sneller een aftermovie opgeleverd kan worden.

Wat zijn de voordelen van een aftermovie laten maken?

 • Een toffe terugblik op het evenement: een gepaste aftermovie is een leuke manier om bezoekers de fantastische tijd van je evenement te laten herbeleven. Bovendien worden mensen door een perfecte combinatie van muziek, beelden en special effects gestimuleerd om de volgende keer weer een deel te nemen aan het evenement.
 • Een effectieve marketingtool: een krachtige aftermovie werkt enorm goed als promotiemateriaal voor de desbetreffende én de volgende editie van een gelegenheid. Ten eerste kan de aftermovie op de website geplaatst worden en verspreid worden op social media kanalen. Hierdoor wordt in één keer een groot deel van de doelgroep bereikt. Tegelijkertijd wordt er verkeer naar de website gestuurd. Dit heeft een grote invloed op de naamsbekendheid van het evenement en verbindt onmiddellijk een beeld aan de organisatie.
 • Aantrekkelijk voor potentiële bezoekers: tegenwoordig kijken mensen niets liever dan aftermovies op Youtube, Facebook en andere social media platformen. Mensen die het evenement gemist hebben krijgen zo een kans om het toch te kunnen ervaren. Mensen die wel op het event zijn geweest willen zichzelf graag terug zien in de film of willen het evenement herbeleven. Door de meest spectaculaire momenten van de dag worden ze verleid om de volgende keer wél aanwezig te zijn. 
 • Promotie van een volgende evenement: een aftermovie is dé perfecte manier om een volgend evenement te promoten. Door de kijkers een sfeerimpressie te geven van het event, zullen er emoties en gevoelens ontstaan die naar meer smachten. Een aftermovie kan ook worden afgesloten met een nieuwe datum. Tevens kan er een vermelding getoond worden waar mensen tickets kunnen kopen voor het nieuwe evenement. Dat resulteert in meer bezoekers en meer omzet. Een aftermovie laten maken is dus absoluut de investering waard, want het kan voor meerdere doelen ingezet worden!

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste aftermovie

Wij zijn niet zomaar een aftermovie bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden van een aftermovie te bespreken.

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up