Aftermovie laten maken

Kijk met een aftermovie terug op jouw spetterende evenement of promoot een vervolg

Wil je graag de sfeer en beleving van jouw afgelopen evenement, festival, beurs of congres op een leuke manier vastleggen? Dan is een aftermovie het perfecte middel. Door de hoogtepunten uit te lichten krijgen deelnemers de kans om de beelden terug te zien en de bijzondere momenten te herbeleven. Daarnaast kan een goede aftermovie als een promotiefilm dienen voor de volgende gelegenheid.

Een gepaste aftermovie laten maken van de meeste invloedrijke gebeurtenissen in jouw bedrijf is een belangrijk onderdeel van de marketing. Zo kun je je doelgroep eenvoudig bereiken. Wij hebben alles onder één dak om jouw aftermovie tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw aftermovie.

Bij welke evenementen kun je een aftermovie laten maken?

Voor ieder soort evenement kun je een aftermovie laten maken met ieder zijn stijl en mogelijkheden. Om je een beter beeld te geven hebben wij ze hieronder voor je opgesomd.

 • Een festival
 • Een evenement
 • Een congres
 • Een beurs
 • Een seminar
 • Een bedrijfspresentatie
 • Een bedrijfsfeest
 • Een workshop

Uiteraard begrijpen wij dat het soms lastig kan zijn om te bepalen welke aftermovie het beste past bij jouw bedrijf. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Onze professionals staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze in functie van jouw behoefte. Laten we een afspraak plannen en vrijblijvend kennismaken.

Aftermovie over een evenement laten maken

Je wilt natuurlijk wel zien of wij ook echt goede kennis in huis hebben. Dat begrijpen we zeker. Hieronder kun je een aftermovie bekijken die wij eerder voor een klant gemaakt hebben. Lijkt het je wat?

Plan van aanpak animatie laten maken

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van begin tot eind bij Sunny Side Up eruit ziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst bieden we een kennismakingsgesprek aan waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Op basis van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder kleine lettertjes. Met daarbij mogelijke tools voor videomarketing, en voorbeelden van de stijl en mogelijkheden van jouw aftermovie. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Preproductie

Wanneer het concept helder is, komt er een bijpassend productieproces. We kijken gezamenlijk naar jouw wensen en ideeën en daarna bespreken we de boodschap die je graag wilt overbrengen met je aftermovie aan jouw doelgroep. De volgende stap is het samen bepalen van de doelstellingen en de beste strategie om je video on-/offline zichtbaar te maken. We zorgen ervoor dat wij jouw verhaal helder voor ogen hebben, zodat jouw aftermovie perfect je gebeurtenis weergeeft en het succes vergroot. Tijdens deze fase werken wij het idee voor het filmen heel concreet uit en ontwikkelen een eventueel script en shotlist.

Stap 3: Filmopnames tijdens het evenement

Het moment is daar: op de dag van het event komt onze filmcrew ruim op tijd om de laatste zaken door te bespreken. Met een duidelijke planning, taakverdeling en jouw goedkeuring gaat de cameraman aan de slag met professionele video opnames. Onze filmcrew zorgt voor een helder succesverhaal en maakt overtuigende beelden die perfect hierop aansluiten.

Stap 4: Postproductie

Nadat we alle beelden gemaakt hebben, gaan we aan de slag met de postproductie. We beginnen met de beelden te sorteren. Daarna zorgen we voor rechtenvrije muziek en geluidseffecten. Na het sorteren gaan we de beelden monteren en hier volgen we het concept. Wanneer de montage erop zit, gaan we kijken waar we eventueel nog effecten en/of ondertitelingen kunnen toepassen. Als kers op de taart voeren we een professionele color-grading uit op de montage. En voila: zo brengen we het verhaal tot leven met prikkelende beelden en effecten waar iedereen enthousiast over is!

Stap 5: Evaluatie & publicatie

De eerste versie zal binnen twee weken na het evenement met jullie gedeeld worden. Jullie mogen dan feedback geven op de aftermovie en wij passen deze feedback eenmalig vrijblijvend aan. Zodra de video goedgekeurd is, gaan we deze online inzetten. Met behulp van onze online marketing specialisten zorgen we ervoor dat de video goed wordt verspreid bij de juiste doelgroepen.

Wat is de doorlooptijd van een aftermovie?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een aftermovie kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de aftermovie
 • Complexiteit van de aftermovie
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde aftermovie duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de aftermovie natuurlijk kunnen opleveren.

Voordelen van een aftermovie laten maken

 • Een toffe terugblik op het evenement: een gepaste aftermovie is een leuke manier om bezoekers de fantastische tijd van je evenement te laten herbeleven. Bovendien worden mensen door een perfecte combinatie van muziek, beelden en special effects gestimuleerd om de volgende keer weer een deel te nemen aan het evenement.
 • Een effectieve marketingtool: een krachtige aftermovie werkt enorm goed als promotiemateriaal voor de desbetreffende én de volgende editie van jouw gelegenheid. Ten eerste kan jouw aftermovie op je website geplaatst en op je social media kanalen verspreid worden. Hierdoor kan je in één keer een groot deel van je doelgroep bereiken. Tegelijkertijd stuur je verkeer naar je website. Dit heeft een grote invloed op de naamsbekendheid van jouw evenement en verbindt onmiddellijk een beeld aan jouw organisatie.
 • Aantrekkelijk voor potentiële bezoekers: tegenwoordig kijken mensen niets liever dan aftermovies op Youtube, Facebook en andere social media platformen. Mensen die jouw evenement gemist hebben krijgen zo een kans om het toch te kunnen ervaren. Mensen die wel op het event zijn geweest willen zichzelf graag terug zien in de film of willen het evenement herbeleven. Door de meest spectaculaire momenten van de dag worden ze verleid om de volgende keer wél aanwezig te zijn. Wanneer je een professionele aftermovie laat maken dan zullen de deelnames aan je evenement exponentieel groeien.
 • Promotie van een volgende evenement: een aftermovie is dé perfecte manier om jouw volgend evenement te promoten. Door de kijkers een sfeerimpressie te geven van het event, zullen er emoties en gevoelens ontstaan die naar meer smachten. We sluiten de aftermovie af met de nieuwe datum. Tevens geven we een vermelding waar mensen tickets kunnen kopen voor het nieuwe evenement. Dat resulteert in meer bezoekers en meer omzet. Een aftermovie laten maken is dus absoluut de investering waard, want het kan voor meerdere doelen ingezet worden!

Video is an effective form of communication that needs to be integrated into each and every aspect of your existing marketing efforts. ~ James Wedmore

Wat kost het laten maken van een aftermovie?

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit maar het is een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een aftermovie gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de aftermovie.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste aftermovie

Wij zijn niet zomaar een aftermovie bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste aftermovie hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Hebben we je aandacht?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Veelgestelde vragen

Wat is een aftermovie?

Een aftermovie is een korte, dynamische, sfeervolle samenvatting van de hoogtepunten van evenementen, feesten of presentaties. Deze populaire vorm van video marketing vraagt om expertise, inzicht en timing. Wanneer je een aftermovie laat maken bij Sunny Side Up zorgen wij ervoor dat de video aan je verwachtingen voldoet.

Welke soorten aftermovies zijn er?

Voor ieder soort evenement kun je een aftermovie laten maken. Denk aan:

 • Een festival
 • Een evenement
 • Een congres
 • Een beurs
 • Een seminar
 • Een bedrijfspresentatie
 • Een bedrijfsfeest
 • Een workshop

Wil je weten welke aftermovie bij jouw organisatie past? Neem vrijblijvend contact op.

Waarom een aftermovie?

Sunny Side Up zorgt ervoor dat de herinneringen aan het evenement bewaard blijven. Het laten maken van een aftermovie is een perfect middel om jouw doelgroep te prikkelen. Op een korte tijd is de beleving, inhoud en sfeer heel makkelijk overgebracht aan de kijker. Door een leuke terugblik en positieve impressies aan alle bestaande en potentiële bezoekers te geven, roep je de sfeer opnieuw op. Daarnaast is het een perfect marketingmiddel en werkt het goed als een promo voor een volgende editie van jouw evenement.

Wat kost een aftermovie laten maken?

De kosten kunnen sterk variëren van de hoeveelheid arbeidsuren die in een aftermovie gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de aftermovie. Op basis van jouw wensen en budget maken wij een transparante offerte met een vaste prijs.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een aftermovie?

Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de aftermovie
 • Complexiteit van de aftermovie
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde aftermovie duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller er wordt geschakeld, des te sneller de aftermovie kan worden opgeleverd.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.