Skip to main content

Videomarketing

Video’s zijn een perfect middel om in te zetten in een (online) marketing campagne. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom weten we precies welke video bij welk marketingdoel past. Wil jij jouw marketing campagnes ook boosten met een op maat gemaakte video? Lees dan verder!

Sparren?
Iedereen kent de uitdrukking “beelden zeggen meer dan 1000 woorden” wel. Binnen de wereld van de (online) marketing geldt precies hetzelfde en dat heeft de afgelopen jaren geleid tot een enorme toename in het gebruik van bewegend beeld in marketing campagnes. Videomarketing is dan ook al lang geen trend meer te noemen; het is de norm.

Wat is videomarketing?

Videomarketing draait om het inzetten van een video op de juiste (online) kanalen om zo een beoogde doelgroep te bereiken en resultaten te behalen. Klinkt misschien makkelijk, maar er komt toch echt meer bij kijken dan je denkt. Naast het bedenken, voorbereiden, opnemen en monteren van een video, waar wij heel goed in zijn, dien je namelijk ook een campagne op te zetten die gericht is op de juiste doelgroep en doelen. Voor dit laatste heb je een gedreven marketeer nodig die dit van a tot z voor je uitzoekt en verzorgt. 

Afhankelijk van wat je met je doelen wilt bereiken kun je binnen de (online) videomarketing kiezen voor twee benaderingen: het organisch inzetten van video’s of het betaald inzetten van video’s. Organisch klinkt misschien als een vreemd begrip, maar daarmee bedoelt men dat je een video zijn “natuurlijke” gang laat gaan binnen het platform waarop je hem deelt, of de plek waar je de video “gratis” kunt vertonen. Je kunt een video bijvoorbeeld delen via een Facebook post, of op een scherm in je etalage laten zien en vervolgens afwachten wat ermee gebeurt.

Het betaald delen van video’s klinkt al wat meer vanzelfsprekend: je adverteert met een video en betaalt hier een vergoeding voor aan het platform waarop of de plek waar je de video deelt. Het grote voordeel van adverteren is dat je veel meer mensen kunt bereiken dan via de organische weg. Ook kun je binnen veel platforms en op veel plekken vrij secuur kiezen op welke doelgroep je de advertentie wilt richten. Je kunt de video dus terecht laten komen bij de mensen die volgens jou bij je doelgroep horen.

Ontdek de kracht van video
https://www.youtube.com/watch?v=NO6N2a740ic

Voorbeelden van…

Onze succesvolle projecten

Uitbesteden of zelf doen?

Voor zowel het maken van video’s als het inzetten van videomarketing geldt: tuurlijk kun je het zelf doen, maar als je écht resultaatgericht en professioneel aan de slag wilt neem je experts in de arm die alles voor je regelen. Onderschat bij beide onderdelen bovendien ook niet hoeveel tijd het je kost als je er “blanco” aan start. Uiteindelijk zul je er wel in meer of mindere mate uit komen, maar door de opzet en de uitvoering van je campagne uit te besteden weet je zeker dat je resultaten kunt gaan behalen met een campagne die staat als een huis.

Samen zorgen wij ervoor dat jouw videomarketing campagne een groot succes wordt. Wij creëren een toffe, op maat gemaakte video waarmee je gegarandeerd je doelgroep bereikt en activeert en zetten graag onze marketing partners in om je video te delen.

Ben je benieuwd hoe we dit doen of wil je samen sparren over de mogelijkheden van videomarketing voor jouw onderneming of evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Plan vrijblijvend een afspraak

Ontdek alle expertises van Sunny Side Up