Instructiefilm laten maken

Vertel een complexe boodschap op een duidelijke manier door middel van een instructiefilm

Heb jij moeite om die eindeloze, verwarrende gebruiksaanwijzingen te lezen en wil je het liever visueel zien? Wij begrijpen je helemaal. Een instructievideo is een perfecte manier om complexe handleidingen overbodig te maken. Een audiovisuele vorm van instructies kan ingewikkelde materie van een bepaald onderwerp of proces voor jouw klant duidelijk en eenvoudig maken. Bovendien zijn die heel makkelijk online terug te vinden en kan het ingezet worden als promotiemateriaal.

Wil je op een doeltreffende manier producten, diensten, processen of systemen aan een klant of medewerker uit te leggen? Bijvoorbeeld: een uitleg geven over het aansluiten van een router of het vervangen van een cartridge. Dan is een instructievideo de juiste keuze. Wij hebben alles onder één dak om van jouw instructiefilm een groot succes te maken. Van concept en planning tot de verspreiding van het eindresultaat. Wij zijn dé specialist voor jouw instructievideo.

Welke soorten instructiefilms zijn er?

Er bestaan een aantal verschillende soorten instructievideo’s met ieder zijn stijl en mogelijkheden. Om je een beter beeld te geven hebben wij ze hieronder voor je opgesomd.

 • Uitleg van een applicatie of website
 • Uitleg van een bepaalde materie
 • Instructie voor medewerkers
 • Instructiefilms bij technologische ontwikkelingen
 • Interactieve instructiefilms
 • Trainingsvideo
 • Handleiding
 • Instructies geven via een 2D animatie
 • Instructies geven via een 3D animatie

Ons ervaren en creatief team staat voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze die bij jou bedrijfsuitingen aansluit. Wij zorgen ervoor om jouw verhaal zo effectief mogelijk in beeld te brengen en dat je met unieke instructiefilm uitzonderlijk voor de dag komt. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Voorbeeld van een instructiefilm

Je wilt natuurlijk wel zien of wij ook echt goede kennis in huis hebben. Dat snappen we zeker. Hieronder kun je een instructievideo bekijken over hoe het proces van het maken van een goede instructiefilm uitziet. Lijkt het je wat?

Plan van aanpak instructiefilm laten maken

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van begin tot eind bij Sunny Side Up eruit ziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden doen uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Script

Wanneer het concept helder is, bespreken we de boodschap die je graag wilt overbrengen aan jouw doelgroep. De volgende stap is het samen bepalen van de doelstellingen en kijken wat er mogelijk is met instructievideo. Tijdens deze fase werken wij de boodschap heel concreet uit en zorgen we ervoor dat iedereen op één lijn zit qua verwachtingen.

Stap 3: Voice-over en visual design

Wanneer het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Ook ontwerpen wij een aantal stijl frames zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw instructiefilm. De eerste contouren van de instructiefilm beginnen te ontstaan. Zodra iedereen happy is gaan wij door naar de volgende stap.

Stap 4: Storyboard

Tijdens deze fase werken wij het verhaal verder uit als een soort stripverhaal. We brengen de verschillende scènes in beeld en beschrijven wat er gebeurt. Zo wordt jouw verhaal heel concreet en de eerste opzet wordt zichtbaar voor de instructiefilm. Wanneer iedereen akkoord is gaan wij door naar stap 4 en komt de oplevering in beeld.

Stap 5: Animeren & audio engineering

De instructiefilm krijgt in deze stap nog meer zijn eigen karakter. Het hele verhaal wordt tot in de puntjes geanimeerd/geïllustreerd en uitgewerkt door onze animator en audio engineer. Samen komen ze tot de perfecte afstemming van beeld en geluid. Ben jij klaar voor een schitterend eindresultaat?

Stap 6: Evaluatie en publicatie

Deze eerste versie zal binnen twee weken van de instructie video met jullie gedeeld worden. Jullie mogen dan feedback geven op de video en wij passen deze feedback eenmalig vrijblijvend aan. Zodra de video goedgekeurd is gaan we ze online inzetten om ze zo optimaal mogelijk te verspreiden.

Wat is de doorlooptijd van een instructievideo?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een instructiefilm kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de instructiefilm
 • Complexiteit van de instructie video
 • Snelheid van communicatie
 • Gebruikte illustratie- en animatie stijl

Bij een gemiddelde animatie duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de instructiefilm natuurlijk kunnen opleveren.

Voordelen van een instructiefilm laten maken

 • Duidelijke boodschap: met een instructievideo breng je een complexe boodschap op een simpele en duidelijke manier over. Dankzij een goede combinatie van beeld en geluid kun je in een korte periode veel vertellen.
 • Beeld vs tekst: geen lange, tekstuele handleidingen, maar concrete stappen op beeld. Ken je de uitdrukking: “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”? Precies, daarom is een instructiefilm een goede keuze. Informatie blijft veel beter hangen en wordt als prettiger ervaren.
 • Ondersteuning tijdens gebruik en achteraf: jouw doelgroep begrijpt instructies namelijk veel beter wanneer deze visueel worden gemaakt. Daarnaast kun je met een instructiefilm veelgestelde vragen beantwoorden, klanten ondersteunen bij het in gebruik nemen van jouw product of eigen medewerkers trainen. Een instructievideo zorgt dat iedereen je goed begrijpt.
 • Loyaliteitsboost: met een instructiefilm kun je ervoor zorgen dat jouw video antwoord geeft op vragen die jouw doelgroep heeft. Op zo’n manier voelen ze zich namelijk geholpen en krijgen ze een positief gevoel bij jouw bedrijf, dienst of merk. Daardoor ontstaat er meer loyaliteit.
 • Statusverhogend. Via sterke instructievideo’s op je website of social media kanaal kun je jouw expertise aan de wereld laten zien. Zo kun je potentiële, nieuwe klanten overtuigen van jouw kennis en vakmanschap.

Video marketing allows you to show as much of a product as possible: from every angle, to its features, and how the product works all in a matter of seconds. ~ Unknown

Wat kost het laten maken van een instructiefilm?

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit maar het is een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een instructievideo gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de instructiefilm.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste instructievideo

Wij zijn niet zomaar een instructievideo bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste instructiefilm hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Hebben we je aandacht?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Veelgestelde vragen

Wat is een instructiefilm?

Een instructiefilm is de manier om iets informatiefs op een duidelijke en aantrekkelijke manier over te brengen. Door een goede combinatie van beeld en geluid kun je in een korte periode veel vertellen en complexe handleidingen overbodig te maken.

Wat zijn de voordelen van een instructiefilm laten maken?

Een instructiefilm toont een complexe boodschap op een makkelijke manier door een goede combinatie van tekst en beeld. Het is voor iedereen te begrijpen en het wordt beter onthouden. Daarnaast zorgt een goede instructievideo ervoor dat jouw video antwoord geeft op vragen van jouw doelgroep. Daardoor ontstaat er meer loyaliteit bij jouw bedrijf, dienst of merk.

Wat kost een instructiefilm laten maken?

De kosten van het maken van een instructievideo lopen sterk uiteen. Dit hangt af van de complexiteit en lengte van de instructiefilm. Wil je een kostenplaatje weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we kennismaken. Daarna sturen wij jou een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten. Ook presenteren we een concept zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat is de ideale lengte van een instructiefilm?

Er is geen optimale lengte voor een instructievideo. Elke seconde telt en moet daarom relevant zijn, want anders bestaat de kans dat de consument afhaakt. Wij zorgen ervoor dat de instructiefilm voldoet aan de eisen van jouw doelgroep. Bij de kern blijven is ons uitgangspunt.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een instructievideo?

Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de instructiefilm
 • Complexiteit van de instructiefilm
 • Snelheid van communicatie
 • Gebruikte illustratie- en animatie stijl

Bij een gemiddelde instructie video duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller er wordt geschakeld, des te sneller de instructiefilm kan worden opgeleverd.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.