Skip to main content

Instructiefilm laten maken

Heb jij moeite om die eindeloze, verwarrende gebruiksaanwijzingen te lezen en wil je het liever visueel zien? Wij begrijpen je helemaal. Een instructievideo is een perfecte manier om complexe handleidingen overbodig te maken. Een audiovisuele vorm van instructies kan ingewikkelde materie van een bepaald onderwerp of proces voor jouw klant duidelijk en eenvoudig maken. Bovendien zijn die heel makkelijk online terug te vinden en kan het ingezet worden als promotiemateriaal.

Wil je op een doeltreffende manier producten, diensten, processen of systemen aan een klant of medewerker uit te leggen? Bijvoorbeeld: een uitleg geven over het aansluiten van een router of het vervangen van een cartridge. Dan is een instructievideo maken de juiste keuze. Wij hebben alles onder één dak om van jouw instructiefilm een groot succes te maken. Van concept en planning tot de verspreiding van het eindresultaat. Wij zijn dé specialist voor jouw instructievideo.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken

Plan van aanpak instructiefilm laten maken

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van een instructievideo maken er van begin tot eind bij Sunny Side Up uitziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden doen uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Script

Een instructiefilm laten maken doe je om jouw klanten te helpen. Dit lukt alleen als je weet wat hen aanspreekt. Wanneer het concept helder is, bespreken we daarom de boodschap die je graag wilt overbrengen aan jouw doelgroep. De volgende stap is het samen bepalen van de doelstellingen en kijken wat er mogelijk is met instructievideo. Tijdens deze fase werken wij de boodschap heel concreet uit en zorgen we ervoor dat iedereen op één lijn zit qua verwachtingen.

Hoe gaat jouw video er uitzien?

Stap 3: Voice-over en visual design

Wanneer het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Ook ontwerpen wij een aantal stijl frames zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw instructiefilm. De eerste contouren van de instructiefilm beginnen te ontstaan. Zodra iedereen happy is gaan wij door naar de volgende stap.

Stap 4: Storyboard

Tijdens deze fase werken wij het verhaal verder uit als een soort stripverhaal. We brengen de verschillende scènes in beeld en beschrijven wat er gebeurt. Zo wordt jouw verhaal heel concreet en wordt de eerste opzet voor de instructiefilm zichtbaar. Wanneer iedereen akkoord is gaan wij door naar stap 4 en komt de oplevering in beeld.

Laten we samen de mogelijkheden bespreken

Stap 5: Animeren & audio engineering

De instructiefilm krijgt in deze stap nog meer zijn eigen karakter. Het hele verhaal wordt tot in de puntjes geanimeerd/geïllustreerd en uitgewerkt door onze animator en audio engineer. Samen komen ze tot de perfecte afstemming van beeld en geluid. Ben jij klaar voor een schitterend eindresultaat?

Stap 6: Evaluatie en publicatie

Deze eerste versie zal binnen twee weken van de instructie video met jullie gedeeld worden. Jullie mogen dan feedback geven op de video en wij passen deze feedback eenmalig vrijblijvend aan. Zodra de instructievideo goedgekeurd is gaan we ze online inzetten om ze zo optimaal mogelijk te verspreiden.

Hoe gaat jouw video er uitzien?

Voorbeeld van een instructiefilm

Je wilt natuurlijk wel zien of wij ook echt goede kennis in huis hebben. Dat snappen we zeker. Hieronder kun je een instructievideo bekijken over hoe het proces van het maken van een goede instructiefilm uitziet. Lijkt het je wat?

Instructiefilm laten maken?

Laten we samen kijken hoe we met een instructievideo een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten.

Direct bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 en 17.00u

Veelgestelde vragen over instructiefilms:

Wat is een instructiefilm?

Een instructiefilm is de manier om iets informatiefs op een duidelijke en aantrekkelijke manier over te brengen. Door een goede combinatie van beeld en geluid is het mogelijk om in een korte periode veel te vertellen en complexe handleidingen overbodig te maken.

Welke soorten instructiefilms kan ik laten maken?

Er bestaan een aantal verschillende soorten instructievideo’s met ieder zijn stijl en mogelijkheden. Om een beter beeld te geven van de mogelijkheden, volgt hier een opsomming van de belangrijkste:

 • Uitleg van een applicatie of website
 • Uitleg van een bepaalde materie
 • Instructie voor medewerkers
 • Instructiefilms bij technologische ontwikkelingen
 • Interactieve instructiefilms
 • Trainingsvideo
 • Handleiding
 • Instructies geven via een 2D animatie
 • Instructies geven via een 3D animatie

Het ervaren en creatieve team van Sunny Side Up staat klaar om te helpen bij het maken van een goede keuze die aansluit bij bestaande bedrijfsuitingen. Aan de hand van een video die een verhaal zo effectief mogelijk in beeld te brengt, komt iedere onderneming uitzonderlijk voor de dag. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Wat kost een instructiefilm laten maken?

Dit is een hele logische vraag. Het is echter ook een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na een kennismakingsgesprek is hier een duidelijk antwoord op te geven omdat de verschillende wensen en behoeften dan in kaart gebracht zijn.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een instructievideo gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de instructiefilm.

Benieuwd naar een volledig kostenplaatje? Neem dan vrijblijvend contact op en plan een kennismaking in. Na de kennismaking wordt er een vrijblijvende prijsopgave zónder verborgen kosten opgesteld. Ook wordt na dit gesprek een eerste concept gepresenteerd, zodat precies duidelijk is hoe de video eruit gaat zien.

Wat is de ideale lengte van een instructiefilm?

Er is geen optimale lengte voor een instructievideo. Elke seconde telt en moet daarom relevant zijn, want anders bestaat de kans dat de consument afhaakt. Sunny Side Up zorgt ervoor dat de instructiefilm voldoet aan de eisen van de beoogde doelgroep. Bij de kern blijven is het uitgangspunt.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een instructievideo?

Vaak stellen klanten de vraag hoe snel een instructiefilm kunnen opgeleverd kan worden. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de instructiefilm
 • Complexiteit van de instructie video
 • Snelheid van communicatie
 • Gebruikte illustratie- en animatie stijl

Het hele proces van een instructiefilm laten maken duurt gemiddeld een aantal weken. Hoe sneller er echter geschakeld kan worden, hoe sneller de instructiefilm op te leveren is.

Wat zijn de voordelen van een instructiefilm laten maken?

Een instructiefilm toont een complexe boodschap op een makkelijke manier door een goede combinatie van tekst en beeld. Het is voor iedereen te begrijpen en het wordt beter onthouden. Daarnaast zorgt een goede instructievideo ervoor dat de video antwoord geeft op vragen van de doelgroep van de onderneming of het merk. Daardoor ontstaat er meer loyaliteit.

 • Duidelijke boodschap: een instructievideo brengt een complexe boodschap op een simpele en duidelijke manier over. Dankzij een goede combinatie van beeld en geluid kan er in een korte periode veel verteld worden.
 • Beeld vs tekst: geen lange, tekstuele handleidingen, maar concrete stappen op beeld. Klinkt de uitdrukking “een beeld zegt meer dan 1000 woorden” bekend? Precies, daarom is een instructiefilm een goede keuze. Informatie blijft veel beter hangen en wordt als prettiger ervaren.
 • Ondersteuning tijdens gebruik en achteraf: een doelgroep begrijpt instructies namelijk veel beter wanneer deze visueel worden gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om met een instructiefilm veelgestelde vragen beantwoorden, klanten ondersteunen bij het in gebruik nemen van een product of eigen medewerkers trainen. Een instructievideo zorgt dat iedereen de boodschap goed begrijpt.
 • Loyaliteitsboost: een instructiefilm zorgt ervoor dat de video antwoord geeft op vragen die een doelgroep heeft. Op zo’n manier voelen ze zich namelijk geholpen en krijgen ze een positief gevoel bij het bedrijf, dienst of merk. Daardoor ontstaat er meer loyaliteit.
 • Statusverhogend. Via sterke instructievideo’s op een website of social media kanaal kan een bedrijf of merk haar expertise aan de wereld laten zien. Zo kunnen potentiële, nieuwe klanten overtuigd worden van de aanwezige kennis en vakmanschap.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste instructievideo

Wij zijn niet zomaar een instructievideo bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste instructiefilm hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Ontdek alle diensten van Sunny Side Up