Animatie laten maken

Breng een complexe boodschap op een eenvoudige manier over

Animaties maken wordt steeds populairder. Het is een eenvoudige en duidelijke manier om een (complexe) boodschap over te brengen aan de kijker. Een animatie komt pas echt goed tot zijn recht wanneer er duidelijke visuals en een heldere spreker worden ingezet. Zo kan een animatie voor een hele brede doelgroep worden ingezet en is het voor iedereen te begrijpen.

Ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. Wij hebben alles onder één dak om jouw animatie tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw animatiefilm.

Welke soorten animatie zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten animatievideo’s met ieder zijn stijl en mogelijkheden. Om je een beter beeld te geven hebben wij ze hieronder voor je opgesomd.

 • Cartoon animatie laten maken
 • Uitleganimatie laten maken
 • Cut-out animatie laten maken
 • 3D animatie laten maken
 • Whiteboard of tekenanimatie laten maken
 • Low poly animatie laten maken
 • 360 graden animatie laten maken

Wij begrijpen het natuurlijk als je dit niet veel zegt en/of je wellicht niet zo goed weet welke animatie bij jou past. Geen zorgen, onze professionals staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een goede keuze die bij jou bedrijfsuitingen aansluit. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Animatie video over een animatie laten maken

Je wilt natuurlijk wel zien of wij ook echt goede kennis in huis hebben. Dat snappen we zeker. Hieronder kun je een animatie video bekijken over hoe het proces van het maken van een goede animatie video uitziet. Lijkt het je wat?

Plan van aanpak animatie laten maken

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van begin tot eind bij Sunny Side Up eruit ziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Daarbij kijken we naar het doel van de animatie en op welke kanalen het wordt ingezet. Voor welk concept en stijl kies jij? Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden doen uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Storyboarding & Voice over

Wanneer het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst en gaan we de eerste scenes op papier zetten in een storyboard. Een storyboard is een soort strip waarin de scènes grof worden geschetst. Zo stemmen we af wat er gemaakt wordt en weet je wat je kunt verwachten. Daarnaast kijken we samen naar de gesproken teksten voor de voice over. De eerste contouren van de animatie beginnen te ontstaan. Zodra iedereen happy is gaan wij door naar de volgende stap.

Stap 3: Animatie & Sound Design

Nu komt het werkelijke productieproces! Eerst worden de figuurtjes vormgegeven. Daarna gaan we aan de slag met achtergronden en dan worden de laatste voorwerpen en details toegevoegd. Ten slotte voegen we speciale muziek- en geluidseffecten toe, zodat de boodschap zo optimaal mogelijk wordt overgedragen. Ben jij klaar voor het eindresultaat?

Stap 4: Evaluatie & Publicatie

De eerste versie is klaar! Na een grondige feedbackronde worden de puntjes op de i gezet en wordt de definitieve versie klaar gemaakt. Nu is het tijd om jouw boodschap met de wereld te delen. De mogelijkheden van een animatie zijn eindeloos en samen met jou proosten wij op een schitterend eindresultaat.

Wat is de doorlooptijd van een animatie?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een animatie kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de animatie
 • Complexiteit van de animatie
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde animatie duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de animatie natuurlijk kunnen opleveren.

Voordelen van een animatie laten maken

 • Duidelijke boodschap: met een animatie breng je een complexe boodschap op een simpele en duidelijke manier over. Door een goede combinatie van beeld en geluid kun je in een korte periode veel vertellen.
 • Creatieve vrijheid: tijdens het maken van een animatie kun je alle creatieve ideeën erop loslaten zonder enige beperking. Ook kun je eenvoudig je huisstijl erin verwerken, zo sluit de uitstraling (look & feel) aan bij alle overige content.
 • Betaalbaar: een animatie is er voor ieder budget. Of je nu een groot of klein bedrijf bent, met bijna elk budget kunnen wij er iets moois van maken.
 • Beeld vs. tekst: ken je de uitdrukking: een beeld zegt meer dan 1000 woorden? Precies, daarom is een animatie een goede keuze. Het wordt beter onthouden en wordt als prettiger ervaren.

Animation offers a medium of story telling and visual entertainment which can bring pleasure and information to people of all ages everywhere in the world. ~ Walt Disney

Wat kost het laten maken van een animatie?

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit maar het is een ontzettend moeilijke vraag om nu direct te beantwoorden. Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een animatie gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de animatie video.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste animatievideo

Wij zijn niet zomaar een animatie video bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste animatie hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Hebben we je aandacht?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Veelgestelde vragen

Wat is een animatie?

Een animatie is een serie snel opeenvolgende beelden die samen de illusie geven van bewegend beeld. De individuele beelden worden frames genoemd. Met een animatie breng je een complexe boodschap op een simpele en duidelijk manier over. Door een goede combinatie van beeld en geluid kun je in een korte periode veel vertellen. Ooit al eens Toy Story of The Lion King gezien? Ook dat zijn animatiefilms.

Welke soorten animatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten animatie. Denk aan:

 • Cartoon animatie laten maken
 • Uitleganimatie laten maken
 • Cut-out animatie laten maken
 • 3D animatie laten maken
 • Whiteboard of teken animatie laten maken
 • low poly animatie laten maken
 • 360 graden animatie laten maken

Wil je weten welke animatie bij jouw organisatie past? Neem vrijblijvend contact op.

Waarom een animatiefilm?

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Een animatie toont een complexe boodschap op een makkelijke manier door een goede combinatie van tekst en beeld. Het is voor iedereen te begrijpen en het wordt beter onthouden.

Wat kost een animatie laten maken?

De kosten van het maken van een animatie lopen sterk uiteen. Dit hangt af van de complexiteit en lengte van de animatie. Wil je een kostenplaatje weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we kennismaken. Daarna sturen wij jou een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten. Ook presenteren we een concept zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een animatie?

Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de animatie
 • Complexiteit van de animatie
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde animatie duurt het hele proces een aantal weken. Hoe sneller er wordt geschakeld, des te sneller de animatie kan worden opgeleverd.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.