Skip to main content

Videoclip laten maken

Je hebt een geweldig nummer gemaakt en je wilt deze aan de hele wereld laten klinken, maar hoe doe je dit het beste? Tegenwoordig is alles gebouwd om interactie en visuele prikkels. Alleen een muzieknummer zonder visuals wordt helemaal ondergesneeuwd in deze turbulente, visuele online wereld. Wij gaan er samen voor zorgen dat jouw uniek nummer de aandacht krijgt dat het verdient. Hoe precies? Door een op maat gemaakte videoclip te laten maken.

Ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. Wij hebben alles onder één dak om jouw videoclip tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist voor jouw nieuwste videoclip.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken

Plan van aanpak videoclip laten maken

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van een videoclip maken er van begin tot eind bij Sunny Side Up uitziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning over de aanpak van de videoclip; de locatie(s), hoe we het technisch aanpakken, de maak- en levertijd, et cetera. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Storyboard

Tijdens deze fase werken wij de videoclip heel concreet uit en zorgen we ervoor dat iedereen op één lijn zit qua verwachtingen. Wanneer iedereen akkoord is gaan wij door naar stap 3 en beginnen met opnames.

Hoe gaat jouw video er uitzien?

Stap 3: Filmopnames

Na het maken en communiceren van een storyboard gaan we aan de slag met het maken van de filmopnames. We plannen een halve dag of een volledige dag in om het storyboard tot leven te wekken door middel van professionele filmopnames.

Stap 4: Postproductie

Nadat we alle beelden gemaakt hebben, gaan we aan de slag met de postproductie. We beginnen met de beelden te sorteren. Na het sorteren gaan we de beelden monteren. Wanneer de montage erop zit, gaan we kijken waar we eventueel nog effecten en/of ondertitelingen kunnen toepassen. Als kers op de taart voeren we een professionele color-grading uit op de montage.

Stap 5: Evaluatie en publicatie

Deze eerste versie zal binnen twee weken na de videoclip opnames met jullie gedeeld worden. Jullie mogen dan feedback geven op de video en wij passen deze feedback eenmalig vrijblijvend aan. Zodra de video goedgekeurd is gaan we ze online inzetten om ze zo optimaal mogelijk te verspreiden.

Laten we samen de mogelijkheden bespreken

Videoclip laten maken?

Laten we samen kijken hoe we met een videoclip een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten.

Direct bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 en 17.00u

Veelgestelde vragen over videoclips:

Wat is een videoclip?

Een videoclip is een video die speciaal gemaakt wordt voor je muziek. In zo’n video wordt muziek ondersteunt met sterke visuals, mooie optredens of een krachtige boodschap. De unieke eigenschappen en kenmerken van je muziek wordt gecombineerd met video in een aantrekkelijke vorm gebracht.

Wat is een goede videoclip?

Een goede videoclip brengt verwondering over bij de kijker. Een goede videoclip zou een perfecte ondersteuning moeten geven voor de muziek. Als een symbiotische samenwerking zou de video de audio perfect moeten aanvullen.

Welke soorten videoclips zijn er?

Er bestaat voor ieder muzieknummer en voor iedere artiest een geschikte videoclip met elk zijn stijl en mogelijkheden. Om een beter beeld te geven van de mogelijkheden, volgt hier een opsomming van de belangrijkste:

 • Videoclip in een studio
 • Videoclip in een live setting
 • Videoclip met verhaal
 • Videoclip met alleen tekst (singalong)

Genoeg opties om uit te kiezen. Het ervaren en creatieve team van Sunny Side Up staat klaar om te adviseren welke optie het best past bij jouw nummer. Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak om te sparren over de inzet van videoclip.

Waarom een videoclip?

Videoclips zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Je muziek presenteren via video kan een echte aanwinst voor jouw als artiest zijn. Bovendien kan een videoclip op allerlei platformen en kanalen worden ingezet.

Wat kost een videoclip laten maken?

Dit is een hele lastige vraag die heel lastig te beantwoorden is. Na een kennismakingsgesprek zijn de wensen en behoeften omtrent een videoclip vaak duidelijk in kaart gebracht. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om een schatting te kunnen maken van het totale kostenplaatje voor een videoclip. 

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een videoclip gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de type, complexiteit en de lengte van de videoclip.

Benieuwd naar een kostenplaatje? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Na de kennismaking wordt er een vrijblijvende prijsopgave opgesteld zonder verborgen kosten. Ook wordt er een concept plan gepresenteerd zodat het direct duidelijk wordt hoe de videoclip eruit gaat zien.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een videoclip?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een videoclip kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Type en lengte van de videoclip
 • Complexiteit van de videoclip
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde videoclip duurt het hele proces drie weken. Hoe sneller we echter kunnen schakelen, hoe sneller wij de videoclip natuurlijk kunnen opleveren.

Wat zijn de voordelen van een videoclip laten maken?

 • Exposure: het ultieme doel van een videoclip is dat het muzieknummer een gigantisch bereik krijgt in de tijd waarin visuele content alles is.
 • Onderscheiden van de concurrentie: Veel artiesten maken geen videoclip of de muziekclip is niet memorabel. Een goede videoclip verzorgt dat het alle vakjes voor succes aanvinkt.
 • Betere online vindbaarheid: video’s van producten of diensten vergroten gegarandeerd de online vindbaarheid van de website in de bekende zoekmachines.
 • Beeld vs. tekst: mensen zien liever een combinatie van tekst en beeldmateriaal. Bovendien blijkt uit onderzoek dat visuele content veel beter wordt onthouden dan tekstuele content.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste videoclip

Wij zijn niet zomaar een videobedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste product hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden van een videoclip te bespreken.

Ontdek alle diensten van Sunny Side Up