Skip to main content

In de vorige blog hebben we het reeds gehad over het inzetten van organische videocontent op LinkedIn. We hebben gezien dat het creëren van boeiende content in de wereld van online marketing van onschatbare waarde is. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om zich te onderscheiden van de groeiende concurrentie in de markt, de boodschap effectiever over te brengen en het bereik te vergroten. En ook als het aankomt op adverteren op LinkedIn, is er één medium dat steeds meer opvalt: videocontent. Zeker weten de moeite waard dus om eens te experimenteren met videocontent in de vorm van een betaalde promotie. 

In deze blog gaan we dan ook dieper in op de kracht van videoadvertenties op LinkedIn. Of je nu een klein bedrijf runt, een B2B service aanbiedt of een merk wilt opbouwen, deze blog geeft jou waardevolle inzichten met betrekking tot videomarketing op LinkedIn. Lees dus snel verder om erachter te komen hoe jij jouw advertentiestrategie op LinkedIn naar een hoger niveau kunt tillen. 

 

Van organische videocontent naar betaalde promotie

Je hebt een aantal keer geëxperimenteerd met videocontent in je LinkedIn-berichten en ziet dat een van deze berichten buitengewoon goed presteert. Je behaalt wel twee keer zoveel interacties en je ziet een flinke stijging terug in je organische bereik. Wat een mooie resultaten! Maar hoe speel je hier vervolgens op in? Door jouw videocontent te boosten middels een betaalde promotie natuurlijk! Hierdoor zal jouw bericht bij een nóg groter publiek onder de aandacht gebracht worden. Dit zijn voornamelijk de mensen die je normaal gesproken niet zo snel zou bereiken. Vooral voor bedrijven die te maken hebben met een beperkt advertentiebudget of de voordelen van betaalde videocontent op LinkedIn willen ontdekken kan dit een succesvolle tactiek zijn. Heb je een groter advertentiebudget ter beschikking? Dan raden we aan om een gedegen advertentiestrategie uit te denken. 

 

Voordelen van het boosten van organische LinkedIn-berichten

Organische berichten met een video hebben meer kans om getoond te worden aan een breder publiek, met als gevolg vaak een groter bereik en een betere zichtbaarheid bij de doelgroep. Het vervolgens boosten van deze content wordt gezien als een krachtige strategie om content gedurende een korte periode een extra impuls te geven. Dit levert een aantal interessante voordelen op:

Groter bereik

Door je organische LinkedIn-berichten te boosten, vergroot je het potentiële bereik van je content, waardoor een bredere doelgroep bereikt kan worden dan met alleen organisch bereik mogelijk zou zijn. Het vergrote bereik stelt jou als bedrijf in staat om je merknaam, boodschap en content aan een groter publiek te presenteren.

Verbeterde betrokkenheid

Het verhoogde zichtbaarheidsniveau kan resulteren in meer likes, reacties, shares en klikken op je berichten. Dit leidt tot een hogere betrokkenheid en interactie met je content, waardoor je de kans krijgt om waardevolle relaties met je publiek op te bouwen.

Gerichte targeting

Wanneer je ervoor kiest om je berichten te boosten, kun je gebruikmaken van gerichte targetingopties, zodat je jouw advertenties specifiek kunt richten op de gewenste doelgroep op basis van criteria zoals locatie, functietitel, branche, vaardigheden et cetera. Op deze manier kun je jouw content onder de aandacht brengen van de mensen die het meest relevant zijn voor jouw bedrijf of merk.

Snel en effectief

De content staat al, is getest, slaat goed aan en is helemaal ready to go om gepromoot te worden. Waar wacht je nog op?

Geringe kosten

Het boosten van reeds bestaande content gaat gepaard met aanzienlijk lagere kosten in vergelijking met het opzetten van een volledige advertentiecampagne. Dit komt doordat je al weet dat je bericht een hoog interactiepercentage behaalt binnen de bestaande doelgroep.

Meten is weten

LinkedIn biedt diverse statistieken aan waarmee jij de resultaten van jouw gebooste berichten kunt meten. Denk hierbij aan het aantal weergaven, klikken, de click-through rate (klikfrequentie) en de kosten per klik. Deze statistieken stellen jou in staat om de effectiviteit van je gebooste berichten te analyseren en te optimaliseren. 

 

Adverteren op LinkedIn

Adverteren op LinkedIn werkt nagenoeg hetzelfde als adverteren via Facebook en Instagram. De interface ziet er alleen weer even net iets anders uit. Om jou alvast een handje op weg te helpen, hebben wij een overzichtelijk stappenplan gemaakt. 

1. Gebruik de LinkedIn Campaign Manager

Navigeer naar de LinkedIn Campaign Manager om aan de slag te gaan met adverteren. Heb je nog geen advertentieaccount? Maak deze dan eerst aan.

2. Campagnegroep en advertentiedoel

Je kunt campagnes met hetzelfde doel overzichtelijk bundelen in een campagnegroep. Geef de campagnegroep vervolgens een logische naam en stel je advertentiedoel in. Bij het boosten van bestaande content wordt meestal gekozen voor de advertentiedoelen verkeer, bekendheid of betrokkenheid. 

3. Campagne instellingen

Nadat je de doelstelling voor jouw campagne bepaald hebt, zijn er nog een aantal andere instellingen die erg belangrijk zijn voor jouw campagnes. Zo zul je jouw doelgroep zo helder mogelijk in kaart moeten brengen met behulp van demografische gegevens en interesses. Ook het invoeren van de profieltaal van de doelgroep hoort hierbij. Bij LinkedIn staat deze automatisch op Engels. Daarnaast kun je instellen waar binnen LinkedIn de advertenties vertoond zullen worden en wat de campagne maximaal mag kosten. Hierbij kun je kiezen uit een maximaal dagbudget of een maximaal budget over de hele looptijd van de campagne. LinkedIn bepaalt dan zelf op welke dagen wat meer of wat minder wordt uitgegeven. 

4. LinkedIn Insight Tag

De LinkedIn Insight Tag is een klein stukje code dat je op je website plaatst, waarmee je toegang krijgt tot allerlei waardevolle inzichten zoals demografische gegevens van websitebezoekers. Daarnaast biedt de LinkedIn Insight Tag je de mogelijkheid om top-of-mind te blijven bij je websitebezoekers door middel van slimme retargeting mogelijkheden. 

5. Advertentie opmaken

Kloppen alle campagne instellingen? Dan is het tijd om de advertentie op te maken. Wanneer je bestaande, organische content gaat boosten, kies je voor ‘Door bestaande content bladeren’. Je krijgt dan een lijst te zien van alle organische LinkedIn-berichten. Wil je geen gebruikmaken van bestaande content? Geen probleem! Dan kun je ervoor kiezen om een geheel nieuwe advertentie op te maken.

6. Resultaten meten & optimaliseren

Nadat jouw advertentie is goedgekeurd, krijg je een melding van LinkedIn dat de advertentie live staat.

 

Conclusie

Wij hopen dat jij na het lezen van deze blog net zo enthousiast bent als ons om aan de slag te gaan met betaalde videocontent op LinkedIn. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het creëren van sterke videocontent voor LinkedIn? Lees dan onze aanpak en neem vrijblijvend contact op met het team van Sunny Side Up. 

Besteed je jouw marketingactiviteiten op LinkedIn liever geheel uit? Ons zusterbedrijf Pure Minds helpt jou graag bij het uitdenken en implementeren van een gedegen advertentiestrategie voor LinkedIn