Skip to main content

Interview video laten maken

Waarom zou je een interview laten opnemen? Een interview is een heel krachtige methode die je kan gebruiken in je marketingstrategie. Het maakt onderdeel uit van de branding en zichtbaarheid van het bedrijf. Een interview opnemen kan helpen om belangrijke informatie over jouw bedrijf, product of dienst aan de potentiële klant te tonen. Daarnaast is het een unieke manier om te laten zien waar jij of het bedrijf sterk in is. Bovendien kan een waardevolle interview video enorm goed werken als promotiemateriaal.

Vaak is een interview, waarin bestaande klanten over jouw merk vertellen, nog steeds de beste reclame die een bedrijf zich kan wensen. Wij hebben alles onder één dak om jouw interview video tot een groot succes te maken. Van concept tot planning en van eindresultaat tot verspreiding. Wij zijn dé specialist om jouw bedrijf in de kijker te zetten.

Interesse? Laten we de mogelijkheden bespreken

Plan van aanpak interview opnemen

Om je een goed beeld te geven hoe het proces van een interview opnemen begin tot eind eruit ziet bij Sunny Side Up, hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst bieden we een kennismakingsgesprek aan waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Op basis van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Script

Wanneer het concept helder is, bespreken we de boodschap die je graag wilt overbrengen aan jouw doelgroep. De volgende stap is het samen bepalen van de doelstellingen en kijken wat er mogelijk is met interview video. Tijdens deze fase werken wij de boodschap heel concreet uit en zorgen we ervoor dat iedereen op één lijn zit qua verwachtingen.

Samen sparren?

Stap 3: Draaiboek

Het draaiboek vormt de basis voor de opnames. We gaan een lijst van vragen op papier zetten die we tijdens de opnames aan de geïnterviewde gaan stellen. We maken daarnaast een shotlist van beelden (B-roll) die we nodig hebben om het interview compleet te krijgen.

Stap 4: Interview opnames

Het moment is daar: na het maken en communiceren van een draaiboek gaan we aan de slag met het maken van de interview video. We plannen een halve dag of een volledige dag in om het script tot leven te wekken door middel van professionele filmopnames. Onze cameraman zorgt ervoor dat de geïnterviewde een helder succesverhaal vertelt en maakt overtuigende beelden die perfect hierop aansluiten.

Laten we samen de mogelijkheden bespreken

Stap 5: Postproductie

Nadat we alle beelden gemaakt hebben, gaan we aan de slag met de postproductie. We beginnen met de beelden te sorteren. Daarna zorgen we voor bijpassende muziek en geluidseffecten. Na het sorteren gaan we de beelden monteren. Wanneer de montage erop zit, gaan we kijken waar we eventueel nog effecten en/of ondertitelingen kunnen toepassen. Als kers op de taart voeren we een professionele color-grading uit op de montage. En voila: zo staat er een verhaal waar iedereen door wordt geraakt en enthousiast over is!

Stap 6: Evaluatie en publicatie

Deze eerste versie zal binnen twee weken na de interview video opnames met jullie gedeeld worden. Jullie mogen dan feedback geven op de video en wij passen deze feedback eenmalig vrijblijvend aan. Zodra de video goedgekeurd is gaan we ze online inzetten om ze zo optimaal mogelijk te verspreiden.

Hoe gaat jouw video er uitzien?

Voorbeeld interview video

Je wilt natuurlijk wel zien of wij ook echt goede kennis in huis hebben. Dat snappen we zeker. Hieronder kun je een interview video bekijken die wij eerder voor een klant hebben opgenomen. Lijkt het je wat?

Interview video laten maken?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Direct bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 en 17.00u

Veelgestelde vragen over interview video’s:

Wat is een interview video?

Een interview video is een korte film waarin het verhaal van de geïnterviewde centraal staat. Interview video’s zijn vooral gefocust op positieve ervaringen en uitspraken, tips & tricks die geïnterviewden kunnen geven over een actueel onderwerp. Hiermee krijgt een specifiek product of dienst een assisterende rol.

Welke soorten interview video’s zijn er?

Er bestaan een aantal verschillende soorten interview video’s met ieder zijn stijl en mogelijkheden. Om een beter beeld te schetsen van de mogelijkheden volgt hier een overzicht van de meest voorkomende soorten interview videos.

 • Tips & Trics – in een interview video kan de geïnterviewde een aantal tips geven over een actueel onderwerp. Het kan ook een paar praktische tips zijn, op basis van hun kennis en eigen ervaringen.
 • Testimonial interview – wie kan een product of dienstverlening beter aanbevelen dan bestaande klanten? Hiermee worden de succesverhalen van eigen klanten op inspirerende wijze concreet en duidelijk.
 • Q&A – dit staat voor Questions and Answers. Hierdoor kan belangrijke informatie over een doelgroep, ontwerp of het uiteindelijke resultaat achterhaald worden. Daarnaast kan een interview zorgen voor een versterking van de vak expertise van de kijker.
 • Videosollicitaties – is een heel persoonlijke manier om jezelf voor te stellen aan een toekomstige werkgever. Een dergelijke video toont de motivatie van de sollicitant en vertelt waarom hij/zij een geschikt kandidaat voor die baan is.

Ons ervaren en creatief team staat klaar om te helpen bij het maken van een goede keuze die aansluit bij bestaande bedrijfsuitingen. De video experts van Sunny Side Up zorgen ervoor dat een verhaal zo effectief mogelijk in beeld komt en dit gebeurt aan de hand van een unieke video interview. Laten we eens vrijblijvend kennismaken en samen sparren.

Plan van aanpak interview video opnemen?

Benieuwd hoe het proces er van begin tot eind bij Sunny Side uitziet? Bekijk dan dit stappenplan:

 • Stap 1: Concept en planning
 • Stap 2: Script
 • Stap 3: Draaiboek
 • Stap 4: Interview opnames
 • Stap 5: Postproductie
 • Stap 6: Evaluatie en publicatie

Wat kost een interview video opnemen?

Dit is een hele logische vraag, maar tegelijkertijd ook een lastige om nu direct te beantwoorden. Na een kennismakingsgesprek is hier een duidelijk antwoord op te geven omdat de verschillende wensen en behoeften dan in kaart gebracht zijn.

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een interview video gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de interview.

Benieuwd naar een kostenplaatje? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Na dit gesprek ontvang je een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten én een concept waarin het interview uitgewerkt is.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een interview video?

Regelmatig stellen klanten de vraag hoe snel een interview video opgeleverd kan worden. Dit hangt af van een aantal verschillende zaken:

 • Moeten er één of meerdere personen geïnterviewd worden?
  Kan alles op dezelfde locatie gefilmd worden of zijn er meerdere locaties voor nodig?
 • Lengte van de interview video.
 • Complexiteit van de interview video.
 • Snelheid van communicatie.

Bij een gemiddelde interview video duurt het hele proces meestal twee weken, in enkele uitzondering kan het drie weken duren, maar dit wordt dan op tijd met de klant gecommuniceerd. Hoe sneller er echter feedback gegeven wordt, hoe sneller de video van het interview opgeleverd kan worden.

Voordelen van een interview video?

Ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. Interviews werken goed omdat ze heel geloofwaardig en overtuigend zijn. Bovendien helpt een interview video het vertrouwen in een bedrijf, product of dienst te vergroten.

Wat zijn de voordelen van interview video's opnemen?

 • Bevestiging voor aankoopbeslissing: ieder verhaal is uniek en is het waard om verteld te worden. En wie kunnen beter bevestiging geven over de aankoopbeslissing dan enthousiaste klanten? Absoluut niemand! Interview video’s werken goed want het is heel persoonlijk, geloofwaardig en overtuigend.
 • Beter dan een geschreven interview: een interview video maakt het verhaal veel betrouwbaarder. Door de lichaamstaal van de persoon te kunnen zien en zijn stem te horen, zal de kijker zich beter kunnen identificeren met personages in interview video’s. Een gemiste kans dus wanneer er op dit moment alleen aandacht besteedt wordt aan tekst.
 • Beeld vs tekst: bekend met de uitdrukking: een beeld zegt meer dan 1000 woorden? Door de combinatie van beeld en gesproken tekst komt de boodschap overtuigender over. Een interview video vergroot het vertrouwen in een bedrijf, product of dienst. Daarnaast wordt zo’n aantrekkelijke content veel beter onthouden en als prettiger ervaren.
 • Hoge kijkcijfers: videocontent houdt de aandacht van een website bezoeker langer vast. Door interview te combineren met voice-over, muziek, animaties en veel beelden over het betreffende onderwerp ontstaat een dynamische video die de kijker boeit tot de laatste seconde. Daardoor zal een langere bezoektijd aan een website gegarandeerd de online vindbaarheid vergroten bij de bekende zoekmachines.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste interview video

Wij zijn niet zomaar een interview video bedrijf. Nee, wij zijn Sunny Side Up. Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard video. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van Pure Minds. Met het verspreiden van je nieuwste interview video hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Wil je meer weten over ons en onze aanpak of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Ontdek alle diensten van Sunny Side Up