Bedrijfsfilm laten maken

Breng een complexe boodschap op een eenvoudige manier over

Een goede eerste indruk maken bij potentiële klanten? Dat kan met een bedrijfsfilm! In een bedrijfsvideo kun je jezelf op een prikkelende en originele manier voorstellen. Je verteld de buitenwereld kort en krachtig het verhaal van jouw bedrijf en waar je voor staat. Het laten maken van een bedrijfsfilm is een eenmalige investering met oneindige resultaten.

Een bedrijfsvideo is een makkelijke manier voor de klant om een eerste beeld te krijgen van jouw bedrijf. Je krijgt maar 1 kans om een eerste indruk te maken, zorg ervoor dat dit een goede is!  Door jouw wensen te combineren met de expertise van Sunny Side Up zorgen we er samen voor dat je die kans optimaal benut.

Voorbeeld van een bedrijfsfilm

Je wilt natuurlijk wel even zien of wij ook echt goede kennis in huis hebben. Dat snappen we zeker. Hieronder kun je een bedrijfsvideo bekijken die wij al eerder hebben gemaakt. Lijkt het je wat?

Plan van aanpak bedrijfsfilm laten maken

Om je een goed beeld te geven over hoe het proces van begin tot eind bij Sunny Side Up eruit ziet hebben wij een stappenplan gemaakt.

Stap 1: Concept & planning

Allereerst hebben we natuurlijk een kennismakingsgesprek waarbij jij Sunny Side Up en de mensen achter het bedrijf leert kennen en waarbij wij jouw organisatie leren kennen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een eerste concept en een passende all-in-one prijs zonder verborgen kosten. Ook maken we een planning zodat je precies ziet wie, wat en wanneer welke werkzaamheden doen uitvoeren. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat. Teamwork makes the dream work!

Stap 2: Script van de bedrijfsfilm

Aan de hand van het concept gaan we nadenken over de precieze boodschap die je wil overbrengen. Het is belangrijk om daarbij de volgende drie dingen in je achterhoofd te houden: 

 • voor wie is deze bedrijfsfilm bedoeld (doelgroep), 
 • waar ga ik deze bedrijfsfilm gebruiken 
 • Welke actie wil ik dat de kijker na de bedrijfsfilm uitvoert

We brengen de verschillende scènes in beeld en beschrijven wat er gebeurt. Zo wordt jouw verhaal heel concreet en zorgen we ervoor dat iedereen op één lijn zit qua verwachting. Wanneer iedereen akkoord is gaan wij door naar stap 3.

Stap 3: Filmen van de bedrijfsfilm

Tijd voor actie! Het filmen van de bedrijfsvideo. Ga je zelf voor de camera staan? Probeer dan te ontspannen. Het is belangrijk dat je zelfverzekerd en rustig overkomt. Oefenen kan helpen, maar laat ook een beetje ruimte voor improvisatie. Als iemand anders voor de camera gaat staan is het van belang dat deze persoon goed weet wat jij wil uitdragen met deze bedrijfsfilm. Super enthousiast en energiek, of juist wat serieuzer en kalmer? Het is misschien vanzelfsprekend, maar kleding speelt ook een belangrijke rol in wat je bedrijfsvideo zal uitstralen. Denk ook hier dus goed over na.

Stap 4: Monteren van de bedrijfsfilm

Dit is het technische gedeelte van het laten maken van een bedrijfsfilm. Opeenvolgend wordt er tijdens dit proces

 • een selectie gemaakt uit de beschikbare beelden;
 • een ordening gemaakt van de geselecteerde beelden;
 • geluid toegevoegd of vervangen;
 • een aantal speciale effecten en bewerkingen toegevoegd zoals het versnellen/vertragen van de videofilm of het herhalen van specifieke beelden;
 • een color-grading uitgevoerd, waarbij we de kleuren van de beelden professioneel graden zodat de video precies aansluit bij de huisstijl jouw bedrijf.

Aan het einde van dit proces is het eindproduct beschikbaar en kunnen we na goedkeuring overgaan tot het online plaatsen van de bedrijfsfilm.

Stap 5: Online zetten van de bedrijfsfilm

Nu het eindproduct beschikbaar is zal de bedrijfsfilm in deze laatste stap online geplaatst worden. Naast jouw website kan de video op verschillende social media kanalen geplaatst worden zoals Facebook, Instagram en Youtube. Dit is afhankelijk van de kanalen die bij jouw bedrijf en doelgroep passen.

Wat is de doorlooptijd van een bedrijfsvideo?

Vaak krijgen wij de vraag hoe snel we een bedrijfsfilm kunnen opleveren. Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de bedrijfsvideo
 • Complexiteit van de bedrijfsfilm
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde bedrijfsfilm duurt het hele proces een paar weken. Hoe sneller we kunnen schakelen, hoe sneller wij de bedrijfsvideo natuurlijk kunnen opleveren.

Voordelen van een bedrijfsvideo laten maken

Het laten maken van een bedrijfsfilm heeft veel voordelen, hieronder delen we de belangrijkste:

 • Met een bedrijfsfilm kun je jouw boodschap op een unieke en prikkelende manier vertellen. Je neemt de kijker mee in hetgeen dat je wilt overbrengen, het trekt veel meer aandacht en betrokkenheid dan bij een geschreven tekst. Of dat nu jouw verhaal, enthousiasme of kennis is, je boodschap komt op video altijd sterker over.
 • Jij laat met een bedrijfsfilm zien wie je bent en daardoor kan de kijker direct een binding met jou creëren. 
 • Een bedrijfsvideo trekt aandacht. Een foto zegt meer dan 1000 woorden en een video zegt nog eens zo veel. Omdat een bedrijfsvideo de aandacht trekt zullen mensen langer op je website blijven en daardoor meer te weten komen over jouw bedrijf. Je hebt dus meer tijd om je potentiële klanten te overtuigen van jouw kunnen.
 • Naast het langer vasthouden van jouw klant kun je ze met een goede bedrijfsvideo in kortere tijd meer vertellen. Met een bedrijfsfilm breng je een complexe boodschap op een simpele en duidelijke manier over. 
 • Je kunt je met een bedrijfsvideo goed onderscheiden van jouw concurrenten. Als jouw concurrenten geen bedrijfsvideo hebben sta je door jouw bedrijfsfilm dus al 1-0 voor. Daarnaast is er veel creatieve vrijheid wanneer je een bedrijfsfilm gaat maken en op die manier kun je je dus ook duidelijk van je concurrent onderscheiden.
 • Google houdt van websites met rijke content en een bedrijfsfilm verrijkt jouw content. Google waardeert jouw website dus meer wanneer deze een video bevat en daardoor kun je hoger ranken met jouw website.
 • Net als Google zijn sociale media platformen gek op rijke content. Ook hier zul je dus punten scoren met jouw bedrijfsvideo.

Movie-making is telling a story with the best technology at your disposal. ~ Tom Hanks

Bedrijfsfilm laten maken kosten

Wij snappen heel goed dat je met deze vraag zit, maar het is een ontzettend moeilijk om deze vraag direct te beantwoorden. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van de hoeveelheids arbeidsuren die in een bedrijfsvideo gaan zitten. En die arbeidsuren zijn weer afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de bedrijfsfilm.

Na ons kennismakingsgesprek kunnen we hier een duidelijk antwoord op geven omdat we dan verschillende wensen en behoeften in kaart hebben kunnen brengen.

Sunny Side Up: het bureau voor jouw nieuwste bedrijfsvideo

Wij zijn niet zomaar een bedrijfsvideo bedrijf. Nee wij zijn Sunny Side Up! Wij maken kick-ass content die werkt. Wij gaan verder dan een standaard bedrijfsfilm. Wij zijn creatievelingen die elk verhaal boeiend vinden en met de grootst mogelijke overtuigingskracht aan de buitenwereld willen vertellen. Wij gaan net dat stapje verder, want wij houden van ons werk. Iedere dag bezig zijn met de nieuwste technieken en de leukste klanten. Daar krijgen wij energie van. En dat is niet alles. Wij zijn een dochteronderneming van  Pure Minds. Met het verspreiden van je bedrijfsfilm hebben wij dan ook geen moeite. Alles omtrent content en online marketing onder één dak. Hoe makkelijk wil je het hebben?

 • Wij zijn proactief en denken mee
 • Gratis advies en kennismakingsgesprek
 • Een vaste prijs zonder verrassingen
 • Alles onder één dak
 • Voor ieder budget de beste kwaliteit in beeld en geluid

Hebben we je aandacht?

Laten we samen kijken hoe we een onvergetelijke indruk kunnen maken op jouw klanten. Daag ons uit:

Veelgestelde vragen

Wat is een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is als jouw visitekaartje. Met een bedrijfsfilm kun je gemakkelijk een goede eerste indruk maken. Op een unieke en prikkelende manier kun je het verhaal van jouw bedrijf en wat jou uniek maakt vertellen. Het is een snelle en gemakkelijke manier voor de klant om een duidelijk beeld van jou te krijgen.

Waarom een bedrijfsfilm laten maken?

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Een bedrijfsfilm toont een complexe boodschap op een unieke en gemakkelijke manier door een goede combinatie van tekst en beeld. Het is voor iedereen te begrijpen en het wordt beter onthouden.

Wat kost een bedrijfsvideo laten maken?

De kosten van het maken van een bedrijfsvideo lopen sterk uiteen. Dit hangt af van de complexiteit en lengte van de bedrijfsvideo. Wil je een kostenplaatje weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en laten we kennismaken. Daarna sturen wij jou een vrijblijvende prijsopgave zonder verborgen kosten. Ook presenteren we een concept zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een bedrijfsvideo?

Dit hangt af van een aantal zaken:

 • Lengte van de bedrijfsfilm;
 • Complexiteit van de bedrijfsvideo; en
 • Snelheid van communicatie

Bij een gemiddelde bedrijfsfilm duurt het hele proces ongeveer twee weken. Hoe sneller er wordt geschakeld, des te sneller de bedrijfsfilm kan worden opgeleverd.

Waarom kiezen voor Sunny Side Up?

Sunny Side Up weet wat werkt. Via ons online marketing bureau Pure Minds hebben we geleerd dat goede content dé factor is die voor online succes zorgt. Sinds 2012 helpen we onze klanten al met het opzetten van online campagnes die perfect aansluiten bij hun doelgroep en het gekozen medium. Wij zorgen voor de perfecte combinatie van beeld en geluid.